Friday, August 22, 2014

Kunci Umah Kuarters

Yeay !!! Alhamdulillah Mr S udah dapat kunci umah seminggu lepas.. rite kami byk bincang2 nak wat cana ngan umah.. tapi tak bleh wat lebih-lebih pasal umah kuarters kan.. terhad di situ..

Syukur Allah permudahkan segalanya.. tapi yang tak beshnya.. Mr S inform kena wat repairing kat umah tu.. Almaklumlah umah lama.. pintu bilik hilang satu.. kipas syiling tinggal tangkainyer ja (means beli dan pasang sendiri).. ada bocor sket-sket.. ooo lupa nak gtau.. kami dpt tingkat 4.. tingkat atas sekali.. Tapi Mr S kate die nak repair buat sket-sket... time off die gi umah kemas.. cat umah.. Eksaited tau kami pilih warna cat.. At last kami decide warna dark cream @ light coklat..macam umah kat bawah ni... Sumber Inchik Google..


Tapi tetibe Mr S kol tadi gtau.. dia beli cat kaler putih.. oh maii sentap tau.. penat pilih-pilih kaler.. tapi pikir-pikir balik putih pon ok what !! lagi nampak originality... nak naik sket taruk lah ape2 dekorasi kaler merah.. for sure bangkit balik warnanya.. berseri la umah.. putih + merah + hitam memang satu kombinasi warna yang cantik.. macam gamba bawh ni.. sumber masih dari Inchik Google..



Cantik kan !!! Doakan kami k.. Moga rumah kami nanti dihiasi keredhaan dan kerahmatan dari Nya.. Moga juga rumah tangga kami disinari Nur dan di bawah payungan rahmat Allah yang Maha Besar.. Aminnnn...

Sunday, August 10, 2014

Tips Pindah Rumah Baru !!!

Salam.. memandangkan Mr S la ni dalam usaha mengambil umah di kuarters makanya niea pulak berusaha untuk mencari barangan keperluan yang perlu ada.. =) tak sabar tau nak dok skali ngan Mr S.. Tapi parent niea cam berat ja nak bagi ikut Mr S.. Alasannya, niea kena dapat keja dulu kat sana baru boleh pindah.. Almaklumlah keja susah nak dapat.. graduan yang kuar mana-mana institusi makin bertambah ramai.. kos ekonomi pulak bertingkat-tingkat naiknya..

Tapi niat niea satu ja mahu berbakti pada Mr S.. Bukanlah sekarang nie niea tak boleh nak berbakti.. tapi masa untuk kami bersama amatlah pendek.. cukuplah hampir setahun kami dok asing-asing.. huhu takmo la cita sedih-sedih gini..

Benarnya niea nak share barang-barang yang perlu kami cari untuk kelengkapan umah nanti.. ni pun niea dok beli sket2.. pasal nak beli suma skali gus tak mampu kot.. gaji kami Alhamdulillah cukup untuk kami.. nak mewah lebih-lebih jauh lagi perjalanan kami..

Ruang Tamu

  1. TV - DONE (niea amik TV umah parents ja..)
  2. Sofa - Cukup la sofa bentuk L tu kot.. pasal umah kuarters ni kecik ja..
  3. Meja Kopi - perlu untuk hidang air kalau orang datang
  4. Tikar / Karpet - nak cari yang murah-murah ja..
  5. Almari or Kabinet TV - kalau boleh niea nak cari yang ada almari buku sekali..
  6. DVD Player - optional.. kehendak ja lebih
  7. Vacuum - nampak beno pemalasnyer dak niea nih..
Ruang Dapur
  1. Meja Makan - meja 4 kerusi ok kot untuk permulaan
  2. Peti Ais
  3. Kuali dan Periuk - DONE (hadiah Kawen)
  4. Thermo Pot - DONE (hadiah Kawen)
  5. Set makan minum - DONE (hadiah Kawen tp still kena cari lagi)
  6. Oven - DONE (yang ni beli kat GIANT brand HAIER time tu ngah promo RM249 dapat sekali ngan MIXER)
  7. Mixer - DONE (ni la free time beli Oven tu.. best kan..)
  8. Dapur Gas - DONE (hadiah Kawen.. tinggal kena cari balang gas)
  9. Rak Pinggan - DONE
  10. Kabinet Dapur - kecik pun takpa.. utk letak barang dapur + tupperware
  11. Lesung Batu -
  12. Tempat gula garam - DONE
  13.  Toaster / Sandwish Maker
  14. Blender -
  15.  Periuk Nasi - DONE (hadiah Kawen)
  16.  Pemanggang Ajaib - memang tingin sesangat nak ada 1..
Ruang Bilik Mandi
  1. Mesin Basuh
  2. Tempat toiletries
  3.  Baldi, Cebok
Ruang Bilik
  1. Set Katil
  2. Karpet
  3. Meja Belajar
Buat masa ni tu je lakot.. kang kalau ada lagi niea updated k.. Alhamdulillah mostly yang menjadi keperluan dah ada.. Priority skarang ni mission Mr S nak cari peti ais ngan mesin basuh dulu.. Len-len tunggu bebila nanti.. =)

Tuesday, July 29, 2014

Salam Aidilfitri..



Selamat hari raya buat semua warga blogger.. Moga kedatangan Syawal kali ini membawa 1001 kenangan dan keistimewaan dalam hidup kalian... Hidup diberkati dan diredhai Allah selalu... Amin.. Senyummmm...

Alhamdulillah syukur kali ni niea berkesempatan beraya dengan Mr S walaupun cuma dua hari ja.. iyyerrr dua hari ja.. malam ni Mr S akan bertolak pulang ke Shah Alam.. esok dia da start stanby... Moga dia tabah.. hahaha...

Istimewanya kali ni niea beraya umah mentua dulu.. dan la merasa lemang kelamai (rawa's food) =) rasanya ?? hurmm kena la cuba sendirikkk.. takmo bagi tau... hehe... Niea di gopeng dari Jumaat sampai Petang semalam.. Jadinya raya kedua ni Niea ngan Mr S beraya area manjung ni ja la.. Pasal semalam da balik ke Beruas nengok sedara mara kat sana.. Nak ke bidor.. tp tunggu mem besar keluarkan watikah hehe..

Tata...

Wednesday, July 23, 2014

Sup Sayur campur Udang

Alhamdulillah rezeki hari ni... Dan la masak 3 jenis lauk untuk berbuka.. masak simple-simple ja.. tetiba lak ari ni my mom teringin makan sup sayur tambah udang.. makanya niea pun kuar la cari bahan-bahannya.. Untuk pengetahuan niea ni idokla pandai benor men masak-masak nih.. buleh la lepas tekak sendiri.. Mr S pun tak penah merasa lagi niea masak.. Sabar ye Mr S.. dok berdua nanti insyaAllah hari-hari saya masak yer..

ok Niea nak share resepi Sup Sayur campur Udang tu.. hehe nama tak glemer langsung..

Sup Sayur campur Udang

Bahan

10 ekor udang sederhana besar
1/2 lobak merah (potong ikut suka)
1/2 bunga kobis (potong ikut suka)
5 kacang buncis (potong ikut suka)
1 bunga lawang
1 bunga cengkih
1 buah pelaga
1 kulit kayu manis
1 ulas bawang merah (dihiris)
3 ulas bawang putih  (dihiris)
2 cawan air
Daun sup
Garam
Serbuk Tumix

Cara

  1. Tumis hirisan bawang merah, bawang putih, dan 4 beradik sehingga naik bau
  2. Masukkan lobak merah, kubis bunga, kacang buncis. Masukkan air. Kacau. Biarkan seketika. (part ni terpulang citarasa memasing. macam niea lebih suka sayur-sayur tu lembut)
  3. Masukkan udang. Biarkan sehingga udang bertukar warna. 
  4. Perasakan masakan. (garam dan tumix)
  5. Masukkan daun sup. Biar seketika. 
  6. Hidangkan. =)
InsyaAllah sedap. Cuba la ya.. Sesuai untuk anak-anak atau mak-mak atau ayah-ayah yang takda selera. Makanan sihat gitu.. hehe.. Udang tu kalau nak ganti ayam ka, daging ka, pun bleh...

Saturday, July 19, 2014

Trip tak jadi ~ Krabi & Hatyai

Salam..


Kalau ikutkan 12 June ari tu niea ngan Mr S da berlepas ke tanah seberang da.. ke Krabi.. kengkonon honeymoon.. tapi memandangkan time tu kawasan area Thailand bergolak.. siap isytihar darurat.. makanya trip tersebut terpaksa di'cancel'kan.. itupun atas nasihat kedua-dua mak ayah kami..

Kecewa ? harus lah.. trip tu niea da plan lama da.. setahun awal beli tiketnya.. itinerary suma da wat.. niea memang tak penah ikut mana2 trip selain dari trip universiti dulu.. tu pun nek bas.. jalan darat ja.. huhu.. kira2 hat ni la nak merasa nek belon.. =) tp tu la ada hikmah di sebalik suma terjadi...

Kebetulan time tu pun laptop niea masalah.. bila panas ja blank screen.. off sendrik.. anta kedai pun makan ratus2 nak repair.. sebab laptop niea da berusia lebih kurang 8 thn da.. last2 niea bincang ngan Mr S beli laptop baru guna saving yg tuk gi Krabi tu.. antara keperluan ngan kehendak.. niea pilih keperluan.. sebab kenapa niea terdesak sgt guna laptop ? niea kena wat kertas soalan tuk student niea.. jadinya nak tak nak niea kena gak cari alternatif len... nak lepak cyber cafe lelama.. idakla.. boleh pengsan nanti.. huhu..

Mr S pun da beri jaminan, insyaAllah 1 day dia akan capaikan jugak wishlist niea nak gi ke Krabi.. Kenapa Krabi ? Niea pun tak tau.. just I love to be there.. the scenery, the food, the Gajah experience.. =) many more.. lagipun trip ke sana murah la kalau nak banding trip ke tempat len.. hotel murah.. walk distance ke pantai.. abih2 sewa motor..
As Mr S said.. 1 day we will be there.. bila ? Hanya Allah ja tau..

Kat bawah ni Niea share itinerary yang telah dibuat itu.. =)

Jadual Perjalanan

Day 1 (12/6/2014) Khamis

1.15pm : Departing LCCT Terminal (KL) ( Air Asia Flight )
1.40pm : Arriving Krabi International Airport (Krabi Time) (MAS 2.40pm)
                 Krabi International Airport – Aonang : Shuttel bus (150 bath per person)
2.30pm : Check in hotel – Aonang Goodwill
3.00pm : Ecotours ½ day (Emerald Pool+ Elephant Trekking +Baby Elephant Shows)
8.00pm : Aktiviti : Free and Easy
                1) Cari Pakej
                    - Phi Phi Island Tour
                    - Aonang – Haadyai Shuttle van
                2) Massage / Spa
                3) Jalan-jalan Aonang
                    Mode: Motorbike rental (full day)

Day 2 (13/6/2014) Jumaat
 

8.00am : Breakfast
9.00am : Islands Tour (Full day including lunch)
                 Time: 9am to 4pm
                 Duration: 7 hours

4.00pm : Arriving Aonang
7.00pm : Krabi Night Market
9.00pm : Shopping @ Aonang Beach

Day 3 (14/6/2014) Sabtu


8.00am : Breakfast and check out hotel
9.00am : Krabi – Haadyai (6 jam )
6.00pm : Check in Hotel Aloha Haadyai
6.30pm : Klonghae Floating Market
8.00pm : Haadyai Town - Lee Gardens Plaza (shopping area)

Day 4 (15/6/2014) Ahad
8.00am : Breakfast
9.00am : Songkhla Tour (Full day)
                 (Ice Dome, Chang Puak Camp, Samila Beach)

4.00pm : Haadyai – KL (Keretapi Senandung Langkawi)



Saturday, July 12, 2014

GIVEAWAY WOW HARI RAYA BY SITI YANG MENAIP

Salam.. GA simple ja.. Tak yah nak wat memacam.. semudah ABC.. tu yang Niea suka sesangat... Hadiah pun besh2.. Hopefully adala rezeki nanti... apa kena wat ? Baca banner kat bawah ni ehh.. Gud Luck !!!

http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/07/giveaway-wow-hari-raya-by-siti-yang.html

TQ siti sudi invite niea join GA ni...

Ipoh Mural Art Part II

Salam.....

Ari tu niea ade wat post kan pasal ipoh mural ni kan2... Last week Mr S balik.. So we decide to find the place.. cari punya cari.. Alhamdulillah jumpa... erkk bukan bolan posa ka.. ade aii is dulik.. haruslah tidakk... posa totap posa, jalan pun totap jalan.. TQ Mr S... Apa yang aii is buat di situ ?? opkos la aii is menggeletis bajet cun, retis sgt kan.. photographer nyer sapa ka lg.. Mr S la.. eleh dia pun dok syok tumpang lapan belas kali.. hehe... Moh nengok gambo ehh...


Gambo pakai enpon cikai ja.. baby N lupa nak bawak.. Lokasi area Ipoh lama.. Landmark nanti niea pos len k... pasal ari tu men aci redah ja... hehe

See ya !!

Monday, June 30, 2014

Ramadhan say Hi !!!

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi diberi peluang dan ruang utk menyempurnakan ibadah puasa buat sekalian kalinya...

Syukur jugak kali ni niea berpeluang berpuasa berdua ngan Mr S.. walau berjauhan tapi nikmat itu tetap terasa.. Sian dengar Mr S tak lalu mkn... bukak puasa pun ala kadar ja... sahur lak makan roti ja.. Niea kat sini mujur duk ngan family jd makan pakai cukup terjaga.. Minggu depan Mr S nak balik.. Niea plan nak wat sesuatu.. tapi ntah la.. hehe.. tengah dok search2 resepi yang mudah utk dicuba.. =) ehemm teruja jap.. niea tak "ABC" lagi, da lewat dua hari.. tapi takut nak test UPT lagi.. takut jd cam ari tu.. lewat dua hari gak... tapi bila test keciwa rasa... hopefully ada hadiah dari Ilahi buat Niea ngan Mr S... Amin...

Syukur jugak Niea da settle suma key in pemarkahan bg ujian pertengahan kali ni.. walau ada result yang cam sedih sesangat tapi Niea redha.. Usaha lagi.. Niea tau budak2 ni Allah kurniakan akal yang cerdik mungkin silap Niea kurang prihatin masalah mereka.. Chaiyok !!!! Sepanjang bulan Ramadhan ni, sekolah berakhir awal sejam dari sepatutnya.. kelas tambahan tetap ada... Ujian percubaan UPSR pun mula menjenguk tiba.. hopefully takde la yang sangkut again.. risau sangat...

Buat kengkawan yang sudi menjenguk  blog "Bicara Addien" Niea ucapkan selamat berpuasa dan tabah menghadapi apa jua dugaan dan ujian yang menguji kesabaran.. Moga Ramadhan kali ini membawa rahmat dan diberkati Ilahi.. Amin..

mysumber.com

Sunday, June 22, 2014

Ujian Pertengahan Tahun !!

Haiii la... keciwa rasa ati... BM anak2 5 amal tak ado yang dapat A... B ngan C banyak la.. ntah camno tersesat sorg fail.. adooiyaaaii..

ok2 takpe tarik nafas.. lepasss... meh nengok paper BM dak thn 6 lak.. dak UPSR.. oh maii nak tergolek jantung rasa... hati dicucuk-cucuk ngan lidi sate pon ade..

A = 8 org.. Alhamdulillah
B ngan C = 19 org... okeyy cool2
D = 4 org.. ayarrkkk mati la aku...

result BM turun yer kengkawan.. beza sungguh ngan BM ujian bulanan lepaih... Sekian tima kasih...

Keputusannya personal coaching akan dibuat.. Ya Allah kuatkan hati hambaMu ini.. tetapkanlah hatiku...  Permudahkan urusanku.. Amin..

Sains... ??? nanti kita cita ok...

Ipoh 3D wall art !!!

OOOhoiiiiiiiii..... Ipoh suda ada 3D mural art... Apa tu 3D mural art ?? Ala cam lukis2 kat dinding2 sekolah tu.. tp this time pelukis ni wat lukisan tu cam hidup sesangat.. before ni kita selalu dengar 3D mural art ni ada kat penang ja kan... ttttaaapppiii la ni Ipoh da ada la weii.. bangga idong kembang kuncup jap... hehe
niea da tgk ???

opkos la belum.. nak nunggu Mr S balik baru kita menyelongkar khazanah alam nih... da selongkar nanti baru niea cite balik landmarknya yer.. hehe...

info ni pun niea dapat dr kawan niea.. die muat naik gambo die ngan lukisan2 3D tu...impressed kot... tak sangka ipoh pun ada takyah gi tgk kat penang da (dalam hati Mr.S kalo nak tgk dedua bleh kan..) 

sumber penang-traveltips

Before tamat cita.. niea nak kongsi page ni.. die da paparkan lukisan2 tu.. sekali ngan landmarknyer sekali... cantik gilaaa okeyy !! bukan lukisan kat bawah ni ja ada.. ada banyak lagi lukisannya tau... siap ipoh old town kopi pun adoo... meh la dtg ipoh !!! sure tak nyesal punyerr...

sumber : Ipoh-city.com

sumber : Ipoh-city.com
Mohh ler kiter !!!!

Review ~AD Love KRAF~

Salam kengkawan semua...
Review tak habis lagi yer kengkawan.. =) takmo jemu2 meh nengok2 meh.. hehe..

Ok this time, niea nak review HB aka hand bouquet yang niea menang.. kali ni niea masuk GA AD Love KRAF. GA ni mudah ja.. just share n like ja.. =) pastu taruk "saya nak".. pun pemenang diambil kira melalui cabutan bertuah.. dan I'm soooo lucky nama niea naik kali nie.. so total HB jadi dua... suke 3x.. bukan taknak bg chance kat org len tp saya hanya mencuba nasib.. =) Alhamdulillah rezeki menyebelahi kali ni, dapat HB lagi...

Actually niea berkenan kat HB roses dari Pn Ataillah ni.. cantik sangat2 nampak cam hidup.. so niea decide nak HB camni...

 Camna niea join GA nih.. meh nengok kat bawah nih.. =)  Gitu la caranya.. As simple as that...


Now presenting my winning award... =) Jeng.. jeng.. jeng...


Lawa kan... kan... cam idup kan.. sama dak ngan atas ? sama kan.. jadi anda suka dan berminat bleh gi kat page AD Love KRAF untuk sebarang tempahan.. opssss... actually Pn Ataillah ni pun ade wat macam2 diy tuk majlis apa2 keraian.. kan la ni da femes ngan photo booth or candy buffet.. AD Love KRAF pun ade pakej2 menarik tau.. pi la usha2 mana tau kot2 berkenan.. Moga kesudian AD Love KRAF menseponsor niea mendapat rahmat dari Ilahi dan turut bahgia dan berjaya hingga akhir hayat.. =) See ya !!!

Review Hand bouquet-Ibtisam~

Salam.. udah nak masuk bulan ke 5 da review kawen still tak abih2.. hehe.. Ok this time niea nak story moli pasal hand bouquet yang niea dapat FREEEEE.. !!!! sebut kuat-kuat sket... FFFEEERRRRYYY.. opsss SEPONSOR by hehe..

Hand Bouquet first ni Niea dapat masa join GA milik Cik Tie kiter... GA entry-->

~ 1st GIVEAWAY from page Hand Bouquet-Ibtisam ~ 

 GA ni berlangsung sempena hari ulangtahun pernikahan cik tie dan suami iaitu 13/4/13 jam1200am...

Sebenar-benarnya Cik Tie open GA ni melalui dua medium like n share melalui FB atau muat naik satu entry melalui blog.. Nak dijadikan cita.. at first niea da kalah sebab pemenang dikira melalui cabutan undian oleh incik suami Cik Tie.. tapi nak dijadikan rezeki, yg masuk penyertaan melalui blog ada 3 org ja termasuk niea.. Jadi Cik Tie sudi mo sponsor HB utk niea.. !!! Yeayyy.. TQ Cik Tie.. Masa tau seronok sangat2.. tak sangka tau... Mesti ade yg kata alaa HB murah ja.. Ehhh hellooo rata2 niea tanya org yg wat HB nih amik RM50 ke atas tau.. RM50 tuh bleh wat makan hari2 seminggu tau.. =) Actually Cik Tie bagi niea pilih HB camno yang menjadi idaman kalbu niea....

Nak tgk apa yang niea menang dan berangan kan ??? Jeng.. jeng.. jeng

HB cantekk... Reben berjela.. Penantin cantek dak ?? hahaha

Pearl Hand Bouquet ok...!!! =) cantik tak ??? Mesti la cantekk kan.. Berat ?? ya memang sangat berat sesangat.. nampak cam relaks ja niea pegang kan.. hehe.. Jangan tak tau dekat Cik Tie bleh tempah memacam.. cam niea utk majlis ari tu niea tempah kufi art nama niea ngan suami... satu lagi niea tempat 100 pcs tasbih pendek made by Cik Tie... kemas sangat2.. siap dapat Free tasbih panjang lagi..

Kufi Art design by Abg Cik Tie - kufi art tu mule2 plan nak wat wedding signage.. last2 niea boh kat cover guestbook ngan wedding card niea..


Tasbih..

gambar amik dari page Cik Tie.. =)
Hope bisnes Cik Tie terus maju dan maju lagi... Diakhiri ngan Jazakallah.. dan Moga Allah merahmati hidup Cik Tie hingga akhir hayat... Amin..

p/s Cik Tie sori lambat beno entrynya nak kuar.. hehe 

Thursday, March 20, 2014

anak-anak 5 AMAL

mai la nengok gambar anak-anak kami.. ada 19 orang sumanya.. macam-macam ragam.. nakal, kuat sembang , banyak akal itula depa... tapi Alhamdulillah takda lagi komen-komen yang sesangat negatif.. yang penting depa pandai hormat cikgu-cikgu yang ngaja kelas depa.. walaupun awal-awal tu banyak beno kesnya.. bukan kes besor ponnn.. kes takmo-takmo kawan ngan hang... adoiii... sampaikan banyak cikgu kena involve untuk selesaikan problem depa nih..


Cumelll kannn !!! Commmooottt juga.. =) Sampai jumpa lagi !!!

Wednesday, March 19, 2014

Ujian bulanan 1

Hola !!! today niea jalankan ujian bulanan kat dak2 1 Iman... oh my !!! pongsan gak den.. aktifnya usah di kira lagi... bulehh cikgu ni dok ckp da jgn bgn dr kerusi, kamu tgh ujian tak bleh sembang2.. jenguk2 kawan.. depa wat gak.. berpeluh2 cikgu comeyyy nih dibuatnya.. hahahah sila muntah sekarang.. opsss amik baldi dulu... =) yg diherankan budak yang selalu talkative or pantang bila kita tanya, dia sure berebut nak jawab... tibe2 time ujian nih cam blur2.. dalam hati ni da terdetik susah sangat ka ujian matematik depa nih.. rasa tak confident lak nak semak.. nak kena tuka soalan len ka.. penin2..

masuk kelas 4 hikmah lak.. niea terus masuk topik baru.. tajuk proses hidup haiwan.. ngah terang2 nih tetibe bleh plak budak2 nih wat lawak bukan2.. takpe-takpe cikgu sabo lagik.. bila da banyak kali tegur.. apa ka tak bom meletup... haiii la anak... bagila peluan kat cikgu nih kongsi sikit ilmu ngan korang... takde la nanti tetiba otak pun termasuk proses pernafasan manusia... ya adoii cikgu nak semak kertaih kome pun segan...


well, esok last klass nie kasi ujian bulanan.. subjek sains.. this time anak kelas niea sendri... hopefully sumanya ok... jangan la ada yang tak baca... wat anak2 5 amal.. cikgu tau kengkadang kome jemu nak nengok muka cikgu yang cunn nih.. terima la hakikat bahawasanya cikgu kamu nih ngajo kelas kamu dua subjek... peeeleassssee terima la hakikat tuh yer syg !!!...

ok bai !!!

Monday, March 17, 2014

Solemnization day =) 310114

Alhamdulillah.. ari yang dinanti-nanti telah tiba.. 8 tahun niea dan inchik berkenaan tunggu dan berdoa moga semuanya dipermudahkan.. Alhamdulillah again.. So.. tanpa buang masa chewahh.. lets picture begin the whole story....Ops gegambar ni sumer dari kamera niea.. dari OP, tunggu !!!..

Ayah dan Ayah angkat

dengan mak

antara sedara yang dapat ngikut skali

she my besties.. tq frenz

4 groom waiting turn for Akad


Alhamdulillah he and she change the title already

his my Imam until Jannah.. InsyaAllah






L.O.V.E

saya rindu.. saya kasih..

Alhamdulillah sebulan telah berlalu... kalau orang tanya perasaan pas kawen cana ?? haruslah niea jawab best gila !!! yang tak beshnya pas kawen kitorg kena dok asing2.. semasa entry ni tulis ketahui la tukang tulis tgh merasa sebak yang amat2.. mengalir air mata toksah ckp la..

masa awal2 tu bleh tahan lagi pasal inchik berkenaan dok balik 2 minggu sekali.. tapi stat masuk bulan 3 ari tu.. cuti inchik berkenaan telah dibekukan.. perasaan time tu tak tau nak gtau cana.. sedih yang amat.. tambah2 ujung bln 2 tu inchik berkenaan balik tapi tak gi umah mertua pon pasal plan nak balik umah mertua niea next weeknya.. alih2 jd gini lak.. sedihnya !!! pasal apa beku ?? wat yang tak tau lagi inchik berkenaan ni bomba jd cuti kena beku pasal dia salah sorang anggota terlibat ngan operasi api utan.. kena standby 24 hours 7 day nonstop... penah sekali tu inchik berkenaan wat 3G.. hello enpon kite ade 3G tau.. enpon nokia 6680 hahahaha.. berzaman da enpon tu setia tau.. sambung balik.. pas nampak muka inchik berkenaan ja terus niea menangis tak tau nak cakap cana... huhu =( sangat tak besh perasaan ini..

Baiiiiii nak sambung cita hindustan sat...

Sunday, January 12, 2014

Azam

Salam kekawan suma.. Tak salah kan kalau niea nak cita pasal azam even da masuk lebih kurang 12hari da 2014.. =) saya kan memang suke lambat-lambat..

first, InsyaAllah lebih kurang 18 hari lagi.. Niea akan bertuka title.. dari Cik kepada Puan.. and dari anak dara ke bini orang.. Jadi azam tahun ni berubah sket dr yang lepas2.. Niea harap dapat menjadi anak yang solehah, isteri yang solehah walau pas kawen dok jauh2.. huhu.. doakan ehh moga kami dapat menjalani kehidupan rumah tangga dengan lebih baik.. ikatan menjadi lebih kuat.. kesabaran yg jitu..

Second.. memandangkan dis year niea pegang BM kelas tahun 6 read as UPSR.. Opkos Niea nak tgk almost 100% lulus and 50% cemerlang dalam ujian pemahaman nanti.. UPSR target.. Nak target lebih2 cam takut lak.. pasal awal masuk ari tu niea stat ngan exam but yg memenuhi kriteria not really impressed.. so target down sket.. But still hopefully niea kuat and tabah sepanjang bergelar pendidik ini..

Third.. Jika diberi rezeki awal.. Amin  Alhamdulillah rezeki awal.. Niea syukur sangat-sangat.. pasal umur Niea bukannya kanak-kanak riang lagi.. Jadi bila dapat rezeki awal tu, Niea betul-betul nak jadi ibu yg dapat membahagiakan anaknya.. Amin..

Last but not least.. Moga saya diberi hidayah dariNya, Tuhan pencipta seluruh alam.. diberi keredhaan malah disayangiNya selalu.. Menjadi umat Nabi Muhammad yang baik dan sentiasa di bawah syafaat nya selalu.. Amin..


Target dis year

* Hopefully my anak-anak berjaya.. BM UPSR 100%
* Travel - at least 5 places.. (2 in planned)
* Dapat pindah umah kuarters Inchik S pas kawen cepat2..
* Baby.. =)

Wedding In Progress ~ Part III

Aiyookkk tinggal 2minggu 5 hari lagikkk...

So, update yang terkini.. around 80% nearly finished.. Alhamdulillah =) Big smile rite now.. A few part still in progress...


  1. Kursus KahwinDone
  2. Borang Nikah (P)Done (wakalah also settle)
  3. HIV test –  Done (talasemia test idok lepas la plak)
  4. Kad Kahwin Done (a few left for delivery)
  5. Katering Nikah
  6. Baju NikahDone (no beads)
  7. MUA NikahIera FerraJayy
  8. Homestay Book already
  9. Cincin (L) KIV
  10. Katering ResepsiDeposit paid (Nadzim Catering)
  11. Andaman & Pelamin Resepsi Done (Lela Touch Creation)
  12. Khemah Deposit paid (Manjung Point One Enterprise)
  13. Doorgift 50% in progress
  14. OP Alakazam DSLR production Deposit paid (Amanda Studio)
  15. DJ Book already
  16. Photobooth 70% in progress
  17. Candy Buffet30% in progress
  18. Hiasan Bilik50% in progress 
D.I.Y part
  1. Photobooth Props – 70% in progress
  2. Poster – Done
  3. Wedding Signboard – Done
  4. Guestbook – Done
  5. Big Name Sign – Done
  6. Paper Flower – Done
  7. Goodies Bag –

Then, yang kat bawah ni listing progress by Mr. S... Alhamdulillah almost done.. huhu..

  1. Kursus KahwinDone
  2. Borang Nikah (L)Done
  3. HIV test –  Done
  4. Kad Kahwin Done
  5. Baju NikahDone
  6. Gelang(P)Done
  7. Katering Resepsi Gotong-Royong
  8. Andaman & Pelamin Resepsi Done (DH Andaman)
  9. Khemah
  10. Doorgift – 
  11. OP Alakazam DSLR production Khacamata - Photography.studio.art
  12. DJ
  13. Kompang
  14. Guestbook Use the same as Niea Side
  15. Photobooth Same as above
  16. Candy Buffet (Optional) Same as above
  17. Hiasan Bilik30% in progress