Sunday, August 10, 2014

Tips Pindah Rumah Baru !!!

Salam.. memandangkan Mr S la ni dalam usaha mengambil umah di kuarters makanya niea pulak berusaha untuk mencari barangan keperluan yang perlu ada.. =) tak sabar tau nak dok skali ngan Mr S.. Tapi parent niea cam berat ja nak bagi ikut Mr S.. Alasannya, niea kena dapat keja dulu kat sana baru boleh pindah.. Almaklumlah keja susah nak dapat.. graduan yang kuar mana-mana institusi makin bertambah ramai.. kos ekonomi pulak bertingkat-tingkat naiknya..

Tapi niat niea satu ja mahu berbakti pada Mr S.. Bukanlah sekarang nie niea tak boleh nak berbakti.. tapi masa untuk kami bersama amatlah pendek.. cukuplah hampir setahun kami dok asing-asing.. huhu takmo la cita sedih-sedih gini..

Benarnya niea nak share barang-barang yang perlu kami cari untuk kelengkapan umah nanti.. ni pun niea dok beli sket2.. pasal nak beli suma skali gus tak mampu kot.. gaji kami Alhamdulillah cukup untuk kami.. nak mewah lebih-lebih jauh lagi perjalanan kami..

Ruang Tamu

  1. TV - DONE (niea amik TV umah parents ja..)
  2. Sofa - Cukup la sofa bentuk L tu kot.. pasal umah kuarters ni kecik ja..
  3. Meja Kopi - perlu untuk hidang air kalau orang datang
  4. Tikar / Karpet - nak cari yang murah-murah ja..
  5. Almari or Kabinet TV - kalau boleh niea nak cari yang ada almari buku sekali..
  6. DVD Player - optional.. kehendak ja lebih
  7. Vacuum - nampak beno pemalasnyer dak niea nih..
Ruang Dapur
  1. Meja Makan - meja 4 kerusi ok kot untuk permulaan
  2. Peti Ais
  3. Kuali dan Periuk - DONE (hadiah Kawen)
  4. Thermo Pot - DONE (hadiah Kawen)
  5. Set makan minum - DONE (hadiah Kawen tp still kena cari lagi)
  6. Oven - DONE (yang ni beli kat GIANT brand HAIER time tu ngah promo RM249 dapat sekali ngan MIXER)
  7. Mixer - DONE (ni la free time beli Oven tu.. best kan..)
  8. Dapur Gas - DONE (hadiah Kawen.. tinggal kena cari balang gas)
  9. Rak Pinggan - DONE
  10. Kabinet Dapur - kecik pun takpa.. utk letak barang dapur + tupperware
  11. Lesung Batu -
  12. Tempat gula garam - DONE
  13.  Toaster / Sandwish Maker
  14. Blender -
  15.  Periuk Nasi - DONE (hadiah Kawen)
  16.  Pemanggang Ajaib - memang tingin sesangat nak ada 1..
Ruang Bilik Mandi
  1. Mesin Basuh
  2. Tempat toiletries
  3.  Baldi, Cebok
Ruang Bilik
  1. Set Katil
  2. Karpet
  3. Meja Belajar
Buat masa ni tu je lakot.. kang kalau ada lagi niea updated k.. Alhamdulillah mostly yang menjadi keperluan dah ada.. Priority skarang ni mission Mr S nak cari peti ais ngan mesin basuh dulu.. Len-len tunggu bebila nanti.. =)

No comments:

Post a Comment