Tuesday, October 23, 2012

SEGMEN BLOGLIST PELANGI ME & MY FAMILY

Lagi-lagi post bersama me & my family blog.. hehe.. td blogwalking sampai sesat tetibe nampak entry baru dari me & my family.. suka-suka.. entry kali ni me & my family ajak semua blogger-blogger tuk join segmen MENGERATKAN LAGI HUBUNGAN MAYA DIANTARA KITA.. hehe nampak tak nampak tak entry tuh.. niea nampak ja terus berdezup buat entry ni dengan niat nak cari kawan-kawan baru..

sebenarnya niea baru ja lagi dengan aktiviti blog memblog ni.. pasang niat lama da.. sampai nak penuh sawang la.. tapi segan.. tak tau nak tulis.. hurmm la ni baru rajin nak tulis-tulis rahsia hati chewah !! tolong jangan muntah lagi

balik pada topik entry semula.. ish tulis tu asyik nak menyimpang ja.. me & my family nak melengkapkan bloglist pelangi beliau.. so tunggu apa lagi.. moh la kita ramai-ramai.. (ada ka yang baca ni) memeriahkan majlis.. =)

Apa yang kena buat.. just tampal banner di bawah ni dalam entry korang yek.. pastu link gambar ke blog itu saja simple kan.. =)


moga entry ini dapat mengeratkan lagi hubungan kita..

Monday, October 22, 2012

Shoot Suka2

Hi... Haluuu.. Namaste.. Annyoo!!.. Assalamualaikum..

From last post.. ala yang pasal wishlist tu.. niea da gtau kan incik berkenaan murah hati mo bagi kamera ari tu kan.. so oleh kerana free shoot with MyhappyShots terpaksa di hold dulu atas beberapa sebab... huhu sedih tau.. excited dan nak sangat2 capture gamba together ngan incik berkenaan.. alih-alih masalah masa lak timbul..

incik berkenaan sibuk.. cuti dia terhad.. keja kilang kan.. huhu.. time die free.. photog plak kena gi shoot tempat len.. so we decided to take our own pic.. saje ja nak men2 ngan kamera baru.. hehe.. Yang free shot tuh kena set time lain..

So we decide 7hb October ari tu nak gi dating sambil berphotoshoot sendiri la.. hehe..  Jom tgk gambar !!!

~nampak gemsss di situ~

cari yang tersembunyi *_*

Saya ngan dia di KLCC

Together until Jannah.. Amin

Practices makes perfect.. hahaha

L>O>V>E

Cak !!!

in L.o.V.E

Wishlist

Semua orang mesti ada wishlist memasing kan.. cam tu gak niea.. antara wishlist yang niea nak sangat2 adalah..

1. Nikon DSLR  DONE

2. Samsung Galaxy S3 (kalau dapat galaxy W pun bole)
3. Gi Korea (dapat gi jakarta pun da syok da)
4. Mo Kawen.. huhuhu

tp tuk ari nie.. walaupun da berabad sebenarnya cita nih.. tp totap gak niea nak cita.. Ari tu ade sowang photographer ni nak jual kamera DSLR D3100 dia.. price yg niea rase agak reasonable la gak.. tiba-tiba ja rasa mo DSLR nih membuak2.. tak bleh pakai penapis da.. so stat dari ari tu hari-hari melobi kat incik berkenaan.. Antara ayat lobi..

"da tanya kawan-kawan da.. baloi price"
"hurmm condition camera pun cam ok.. shutter count pun tak banyak sgt lagi (lebih dari separuh da kot)"
"tingin da nih.. bleh la"

jahat kan.. sian dia.. last-last kan incik berkenaan ajak gi tengok dulu.. tapi pikir-pikir tak yah la kot.. rasa kesian kat dia yang nak kua duit tu lagi banyak.. so we decide gi dating and survey harga ja la..

First destination gi kat dalam Ipoh Parade, tanya2 suma dalam range RM1,900.. Pastu jalan-jalan ke kedai blakang Jusco Ipoh.. tanya-tanya orang tu bleh bagi dalam RM1,600.. niea tgk incik berkenaan.. incik berkenaan tgk niea.. masa tu memang tak decide pun nak beli just nak tengok-tengok ja..

Balik tu mesej-mesej.. incik berkenaan tanya "mo ka ?".. ade gila takmo.. murah kot untuk brand new DSLR.. walau tak la hebat cam orang lain.. Esoknya, incik berkenaan ajak kuar.. ingat nak gi makan-makan ja.. alih2..

incik berkenaan : "jom la"
niea : "gi mana ?"
incik berkenaan : "wat tak tau lak"
niea.. blurrrr
incik berkenaan : "beli kamera tuh la"
niea : "opss.." (senyuman tu tak bleh tahan-tahan da tau.. dok nyengih tak renti-renti)

Dan akhirnya ia jadi milik niea da.. Alhamdulillah.. tima kasih sayang.. Luv u so much.. Ala tak bleh la nak letak kat hantaran.. udah pakai.. huhu


Sunday, October 21, 2012

GIVEAWAY ME & MY FAMILY


Hallu.. !!! ok ari ni niea nak masuk GA lagi.. hikhikhik.. *_*  saje nak terai my luck here..
Apa yang perlu dibuat.. meh2 niea nak gtau.. mai dekat2 sket..
PERTAMA
Tempek banner di bawah dalam entry awak-awak sekalian.. Jangan lupa taruk tajuk "GIVEAWAY ME & MY FAMILY" Pastikan banner link ke giveaway-me-my-family

I
I
I
V

KEDUA
Tuan rumah nak bagi hadiah mestilah kena jadi follower blog.. Pastikan anda follow Tuan Rumah

KETIGA
Mempunyai blog dan alamat di Malaysia tau.







Pemenang yang terpilih akan menerima hadiah handbag daripada tuan rumah.. Jadi tunggu apa lagi meh la join GA nie..

Pantun hari ini.. =>
Pat Pat Siku Lipat
Siapa Cepat Dia Dapat..