Wednesday, August 28, 2013

Butik Pengantin – Lela Touch Creation

Kalau mengikut listing-kerja-kena-buat-bulan-bulan niea supposely da hired butik pengantin untuk pakej andaman, sewaan baju pengantin ngan pelamin…. But untuk ari ini niea nak share beberapa butik pengantin yang ada di Seri Manjung, Perak… Niea cita satu –satu butik la ehh untuk korang mudah faham.. hehe

Ok butik pertama opkos la butik-kegemaran-rasa-nak-pitam.. =)

Butik Lela Touch

Butik ni terletak kat betul-betul tepi Giant Hypermarket Sdn Bhd.. If korang berasal dari daerah manjung atau ada sedara mara yang dok kat area bumi manjung ni seharusnya kome tau kat Seri Manjung ni wujud satu tempat membeli belah bernama Giant.. Kalau yang ni kome tak tau… ish3 da bapa lama tak balik ha !! hehe

Apa yang menarik kat butik ni ? Ok tulisan ini mengikut kelapa-otak-aku-yang-da-penin-pilih.. Owner butik ni namanya kak Lela.. Seorang yang sangat-sangat friendly.. boleh bertolak ansur dan mudah bekerja sama.. As for banyak sedara mara, kengkawan yang da penah hired Lela Touch suma beri komen sangat-sangat berpuas hati.. Servis Kak Lela ngan staff sangat-sangat superb and tip top.. Macam niea tunang ritu, at first staff dia ja yang pasang pelamin (bcos saya hanya sewa pelamin ketika itu).. bunyi-bunyi gak la di tepi-tepi telinga ni tapi Kak Lela sure akan datang tak kira la cana pun untuk cek balik keja tangan and touch up bagi kasi lagi in and cantik-nak-gila.. =) Ni antara contoh pelamin hasil ilham Lela Touch Creation..


Tu untuk pelamin sanding… Contoh pelamin nikah seperti di bawah yer...


Pelamin dewan idok la saya kopipeskan yer.. pasal niea wat majlis di umah sajork..

Mekap seperti yang da digembar-gemburkan sebelum ni, niea memang mau sangat2 Kak Lela conteng muka me… huhu.. Untuk pengetahuan kengkawan suma.. yang mana bride to be dari manjung.. Kak Lela menggunakan 100% MAC original ok.. So hasilnya tak mengecewakan.. Nak tgk contoh mekap bleh la ke page FB kak lela terus ya...

Untuk sapa-sapa nak kontek Lela Touch ni bleh tgk kat FB nya = > Lela Touch Creation

Sekian See Ya !!!

Monday, August 26, 2013

Merdeka Raya !!

Second entry for today... Rajin plak yer ko niea... Muuaahahhahah tapi takmo cita pasal utang entry tu lagik.. Sabar ya ngah carik mood yang tengah run run away..

Entry kali nih niea nak story mory sket pasal merdeka raya yang akan berlangsung di Sekool Niea pada Jumaat ni bersamaan 30hb Ogos.. iaitu sehari sebelum ari Merdeka.. Kenapa Merdeka Raya ??? Sebab skool kami tak celebrate ari raya lagik.. Suka ati kita org la nak sambut bila... hahaha... So memandangkan syawal pun tak abih lagik jadi kami langsung 2 celebration in a day !! Senang tak yah pikir bebanyak...

Walaupun anak2 murid ku terlebih aktif dok mintak nak wat sambutan raya lebih awal dr last week lagik mintak.. mau ja ku hayun kayu golf bagi deme paham...  Idokk niea idokk la seganas itu.... Itu hanya perasaan di dalam hati.. hehe... Untuk persembahan tahun 3 dikehendaki wat dua persembahan tak kisah la dalam bentuk apa pun.. So kami cikgu2 tahun 3 decide pilih nyanyian untuk Raya... which is budak2 ni akan nyanyi lagu seloka hari raya yang telah diubah suai mengikut tahap mereka.. Ala yg ade perkataan abg tu niea tuka jadi saya.. And little sketsa and nyanyian for Merdeka.. Ustaz yang handle pilih lagu Tanggal 31 Ogos...

Kesepakatan antara budak2 nie.. amat-amat la mencabar jiwa dan raga... sampai ada tika tu Niea nak ja tak mo turun time praktis.. Pasal nya bila kita kuarkan arahan untuk apa pun, dak2 ni takmo dengar... Sangat susah nak bagi 5 minit kat cikgu2 diorang ni untuk dapatkan kerjasama diorang.. Yes I'm admit that budak2 tu just 9 years old.. But dari seusia tu la niea nak didik diorg bagi take attention everything happened around them... takkan everytime nak kena marah2... cubit2 manja.. pukul2 ringan... tak suka tau.. !!! I hate it !!

But luckily... Diorg sangat2 memahami... bila diorg tgk cikgu2 diorg da macam hulk nak bertuka kaler... dan2 diorg cuba utk tarik perhatian cikgu2 ni... Terus cikgu2 ni tak jadi marah bila mana muka kesian ditayang2.. Paling besh bila ada anak murid kita hulurkan and tau nak mintak maaf... Really appreciate that... Sangat bagus dak2 yang ada kesedaran itu.. Rasa cam terjatuh jantung terus walau tika tu da meletop2 dalam ati nih...

Harapan Niea agar everything berjalan lancar seperti yang telah dipraktiskan... dibincangkan... dan diharapkan.. Amin.. Moga dak2 ni beroleh satu kekuatan yang luar biasa ari itu.. Mudah-mudahan Allah permudahkan segala urusan mererka dan kami guru2 mereka..

Wat anak2 murid ku yang sangat2 cikgu sayangi... Gud Luck everyone !!! Wat yang terbaikk ok.. setiap satu kelaku kamu wat cikgu selalu jatuh cinta setiap hari...

Photographer Again !!

Huwaaaa photographer wat hal kah ?? bila mana niea open fb dia ade dua tiga org ngah nuntut album yang tak dapat lagik.. kontek kawan niea yg hired diorg bln 3 ri tu pon tak dapat lagik... Jemmm !!!

cepat2 niea kol Mr S tanya cana... Dia pun nek angin satu badan... Sekali ngan niea kena tempias.. huhu maafkan saya incik berkenaan.. Aiyakkk !!! nak wat cana lori bertuka treler da.. huwaaaa

At the end Mr S suh kol seberapa banyak yang buleh.... Mesej tak henti2.... Jenguk FB tiap2 hari... At last niea pon da fedap terus surat layang ku hantar kat mesej enpon photographer tersebut bagi tau nak cancel job... Tak nak amik risiko.. Momen kawen sekali seumur idop kot.. InsyaAllah... Momen tu pon bukan bleh diulang2... Tapiiii ya tapii di ignore oleh photographer tersebut... Lantak dia la... in case tetiba dia muncul pon.. Niea ada simpan mesej cancel job tuh... !! Ohh maiiii !!! Nak pengsan rasa..

Pencarian bermula balik.. oleh kerana niea ada la sket2 daya kreativiti yang bleh menyedapkan mata niea sendrik ngan mata Mr S.. Kami sepakat hired Amanda Studio untuk Shoot n Burn ja... Rate insyaAllah affordable sangat2... Mampu bayar kata org jawa.. hehe...

Nak dijadikan cerita masa gi usha album kat Amanda Studio tetiba bleh bukak cita pasal OP lama niea tuh.. Rupanya !!! Kawan As (owner Amanda Studio) pon da terkena...  Wedding bulan 12 sampai la nih tak dpt lagi albumnya... Alhamdulillah kesepakatan kami membawa berkat...

Untuk OP baru nih nanti next entry niea cita k.. !!! banyak nya entry niea da utang.. InsyaAllah satu2 akan ku beritau... See Yaaaa !!!