Friday, November 30, 2012

Tunang BerTunang..

Hahahah.. kali mo nak ucap epi engaged to my kelasmate.. hanafeah.. ari tunang die berlangsung sam ari nikah ieja.. so tak dapek la mo pg.. kbetulan lak ari tu da cuti.. opkos la abih kelas ja trus balik.. sori la kawan..

Hana.. nanti kawen jgn lupa ajak ehh.. ^_^ ..insyaAllah kalau takdek aral sampai la saye..

Ni la hana... Kelasmate saya

gamba hasil curian dr FB hana.. hehe..

Tak dilupa kawan di manjung gak ade yang tunang.. femes tul tarikh nih kan2.. Pagi tu niea ngan asma gi bersama2.. Bai pun ikut sekali.. Kalau gi sorang segan lak.. niea kan pemalu.. hahahah sila2 gelak kuat2..

kami ngan dia
dia ngan 2 mak dia
 ish2 tetiba tingat balik majlis ari tu.. rase cam nak ulang wat lagi skali ja..
rindu sgt2 saat berdebar-debar nak disarung cencen..
eh tangan niea sejuk tau.. sampai future MIL pun tegor.. hehe ^_^

Wednesday, November 14, 2012

GA : Consolation Prize

Yeay !!! Menang hadiah saguhati dari Saya Suka Dress.. apa yang niea menang ?? Niea dapat voucher dari Saya Suka Dress.. Alhamdulillah.. Actually, niea lupa sebenarnya tarikh GA result tu 4hb Nov.. Ini disebabkan oleh internet umah sangat la cam siput.. so niea ingat-ingat sampai terus lupa.. =P

Alhamdulillah ade gak rezeki.. hari ni lak tuh baru pasan.. setelah 10 hari.. Adoyaii.. Walau apapun, terima kasih Saya Suka Dress..


Nak bagi pantun la..

Hadiah GA memikat hati,
Buat Si Dara ternanti-nanti,
Saya Suka Dress.. buat la contest lagi,
Bicara Addien tetap sertai. =)



Post Review : Baju Tunang

Ingat lagi tak entry niea pasal baju tunang yang kononnya lawa tetibe jd disaster tu.. ala yang entry nih wordless wednesday angin kot

Pastu entry yang kedua pasal baju tunang =)

So ari ni niea nak citer sket pasal baju tunang yang telah dialter sebaik mungkin oleh Kak Lin.. Sebenarnya Kak Lin nih housemate niea masa kija kat KL dulu.. Kat Sentul.. Kebetulan Kak Lin ni memang menjahit baju kurung sepenuh masa.. Macam-macam baju dia bleh wat.. dari Baju Kurung ke Kemeja ++++.. Harga ?? amat berpatutan dan mengikut bajet..

Mesti org tertanya nape (ada ker ?? perasan la ko niea) niea tak guna khidmat Kak Lin jer dari mula.. Memang mula-mula dari niea duk situ lagi memang nak mintak die buatkan baju.. tapi memandangkan plan memula nak wat majlis pada hari raya kedua, terus niea tanya Kak Lin cana.. Pasal Kak Lin ni selalu ja full setiap bulan.. Nak-nak lagi time raya.. Oleh kerana takmo menyusahkan Kak Lin yakni nak kena cari kain sampai la siap sepasang baju (lagipun niea duk kat Johor da).. Akhirnya niea decide nak tempah online ja.. sebab time tu memang berkenan gila ngan hasil kerja ehem2 tu.. alih2 jadi gitu lak..

Bila jadi gitu.. nak tak nak kena mintak tolong Kak Lin gak.. cian kat dia.. Rasa bersalah sangat.. Sebab time tu die memang ngah kritikal... 2 bulan lagi nak raya... Rasa bersyukur sangat bila die kata bleh tolong... Alhamdulillah.. So untuk entry kali ni niea nak tayang gak baju itu.. Walau baju tu biasa2 ja sebenarnya.. tp cukup istimewa..



Kalau ada sapa2 nak hubungi Kak Lin bleh hubungi melalui FB : Lynna Salina
atau kalau ada yang nak no dia bleh PM niea ekk : Hidayah Mokhter

Tuesday, November 13, 2012

Post Review : Mini Pelamin


Lame nya baru nak wat post review mengenai tunang hari tu.. ye ye saya ngaku 4 bln dulu.. lama benar rasa.. Okeih entry sebelum ni aka 2nd n3 for E-day niea ade review pasal mini pelamin yang ditempah dari lela kadir kan2.. Jadi hari ni niea nak kongsi segala persiapan yang telah dibuat..

Ok mini pelamin ni niea tempah ngan Lela Kadir di kampung halaman niea.. Seri Manjung, Perak.. So buat B2B yang masih tercari-cari khidmat butik pengantin untuk raja sehari nanti bleh la dapat kan khidmat Kak Lela nih.. Sangat-sangat superb.. Apa yang niea nak, niea tingin. niea dapat..

Lakaran asal (tp gamba ni guna paint pasal ri tu tak snap pun lakaran yang kak Lela wat)


Akhirnya... ni la bentuk mini pelamin tuh.. Ok gak kan.. yang penting niea suka !!! hehe


Tp yang tak syoknya OP ritu tak snap pun full gamba pelamin.. Ni pun niea dapat dari FB Kak Lela.. Die tangkap masa lepas siap pasang pelamin tu..

Istanbul.. I'm Coming..!!


Pengarah : Bernard Chauly
Penulis Skrip : Rafidah Abdullah
Produser : Red Films & Grand Brilliance
Pelakon : Lisa Surihani, Beto Kusyairy, Tomok, Aizat
Sinopsis filem Istanbul Aku Datang

Istanbul Aku Datang mengisahkan pelajar kolej, Lisa yang mahu membuktikan dia mampu menjadi isteri baik kepada tunangnya. Ia termasuk sanggup terbang ke Istanbul untuk bertemu tunangnya yang mengikuti pengajian dalam bidang perubatan di sana.

Dalam pengembaraannya di Istanbul, Lisa dapati bukan mudah mencari cinta sejati hinggalah dia bertemu dan jatuh hati dengan seorang artis yang menetap di sana.


Istanbul aku datang merupakan filem yang diarahkan oleh Bernard Chauly yang dibintangi oleh pelakon utama seperti Lisa Surihani,Beto Kusyairy,Tomok,Aizat dan ramai lagi.Pembikinan filem ini 100% di Istanbul,Turki.Filem ini juga dijangka menemui penonton pada tahun 2012 yang berkonsep romantik komedi.

Trailer Istanbul aku datang..



Hasil sumbangan : Facebook Istanbul Aku Datang


Niea Preview : 

Hahaha cam baguih ja nak review movie org.. =)

Petang tadi kua ngan dak-dak nie gi tengok muvie kat BP Mall.. sangat.. sangat... sangat 1000x sweet.. asik tersenyum-senyum ja dari stat muvie ni sampai abih.. terbayang-bayang lagi kecomelan lisa surihani tau.. ntah la bia la orang nak kata dia blakon cam kayu ka hape ka.. saya tetap suka dia.. chewahh..

Sama seperti filem hasil tulisan skrip Rafidah yang sebelum ni seperti pisau cukur.. gol n gincu.. karya kali ni sangat ringan.. menggelikan hati dan pergerakan citer yang sangat smooth dan menarik.. tak yah nak pening-pening pikir berat-berat.. yang penting rasa cam nak gi Istanbul la ni jugak.. hehe inchik berkenaan jom.. hahahah