Sunday, December 9, 2012

KelasMate Kawen ~ Part I

02.12.12 ari tu kami sekelasmate pegi kenduri kawen !!! kenduri bertempat di Muar.. Yang pegi ada la lebih kurang 20 orang.. nek 3 keta n 1 van.. happy2.. Ni la first time kitorang jalan2 konvoi dak kelas nih.. Yang kawen ni our kelasmate gak..

For Deja & suami.. Selamat pengantin baru..
Moge bahgia hingga ke akhir hayat....
Cepat2 dapat baby ehh.. ^_^

Kedua Mempelai Khadijah & Hamidon

Ini la yang dikatakan Tol
Adat Orang Johor ~ Suap Pulut
Kami ^_^
Si Cilik beraksi Zapin


 
 
Aksi2 kami di sekitar majlis
Hajar & Suami & Muhammad
 

Nak balik da...
Jap2 tak abih lagi ye... Tunggu Part II ehh..

Friday, December 7, 2012

Time Flies so Fast



OMD...!!! its 5 months already.. time flies so fast.. hurmm.. Eventough MR. S is not with me... chewah (bukan memang selalu takdak ka ?) but niea tau dia selalu mengharapkan niea wat yang tbaik dlm idop ni.. tambah2 agi bulan ni niea nak present master project.. opkos la kena kuat.. n awal bulan depan da nak exam da.. takut !!! tennnsssennn... TAK SABAR da.. da nak abih study da.. within 2 month insyaAllah akan bergelar penganggur semula..

aishh.. my MR. S always ask me to do practical in IPOH.. oh ya !! after exam i'll begin my practical for 1 month starting from 21st Jan until 15th Feb.. InsyaAllah..But not so sure where.. Luckily if i get Politeknik Ungku Omar same as before.. Sorry if my English is not excellent at all.. just like rojak2.. hahahha.. but practice makes perfect right.. =) The reason why MR. S ask me.. just because he want to spent all the time together when he going back to kampung.. FYI, in that time MR. S still undergoing training.. So do well my dear MR. S.. Love to see you again.. Caner la rupa dia nanti.. hikhikhik (senyum sorang-sorang da)

Tuesday, December 4, 2012

Crying Again

Da tiga hari aku dok menangis.. sedih sgt2.. tiap kali dgr suara dia nangis.. asal dgr sore ja nangis.. kejap ja masa berlalu.. bln lepas dia dapat panggilan training bomba.. ari ni stat.. utk 2bln pertama.. cam badan uniform hat len.. syarat pertama no communication..!!! tak kisah la surat ka.. mesej ka... tepon ka..

slama nih dia kol aku asyik merungut ja.. ngantuklah.. banyak kija la.. alih2 bila nak tinggal 3 hari bru nak teringat2.. tadi pun sib bek dia kol gak time da nak masuk da.. takde la rasa terkilan sgt... =)

Sometimes.. aku rasa sedih sgt aku tak dak nak mesej dia slalu.. kol dia slalu.. aku ingat aku bleh hidup tanpa dia.. tp tak sampai sehari aku da nangis sedu2.. yes admit it.. aku syg sgt2 kat dia.. aku rindu sgt2.. air mata dok mengalir lagi bila ingat kat dia... aku tau.. dia bukan gi mana pun.. kat terengganu tu ja.. tp mengenangkan 2 month without any communication.. agak sadis di situ.. nak2 lagi time nak exam nih.. dengan Projek Akhir lagi.. Selalu kalau aku ade masalah dia la org pertama aku cari.. Merajuk ngan org len ka.. marah ka... suka semua tuju kat dia.. Habis 2 bln nih aku nak ngadu kat sapa !!! aku tak nak wisaukan mak.. tak nak wisaukan ayah..

Ya aku tau.. Memang la dak2 ni kata dia pegi kejap ja.. kejap tak kejap sangat la.. for me, 2 bln kot.. da takdak da aku dengar suara dia.. pujukan dia..  marah2 dia..



Awak.. 
saya rindu awak da... !!! rindu sgt2.. saya tau awak kuat.. awak mampu hadapi suma cabaran.. untuk masa depan kita gak kan.. yang penting, awak jaga diri bek2 ehh...  pedulikan apa orang len nak kata.. awak kata nak jadi best skuad kan.. buktikan ehh.. 

Awak.. 
saya tau macam-macam awak pikir.. saya tau awak anak yang bertanggung jawab.. saya tau awak berat ati nak tinggalkan family awak tadi.. insyaAllah family awak selamat.. Amin.. Moge Allah melindungi perjalanan mereka..

Awak.. 
jangan sedih2 lagi ehh.. saya tau awak wisau sgt2 saya sorg2 kat johor nih.. saya pun wisau keadaan awak kat sana.. Wisau sgt2.. tapi.. awak pun tau kan saya kuat... =) saya kat power rangers versi pompuan.. hehe.. 

Awak..
saya mintak awak percaya saya ja.. dan saya harap laluan hidup awak diberkatiNya selalu.. InsyaAllah saya akan buat yang terbaik ehh.. belajar rajin2.. utk keluarga saya dan awak juga..

Luv u Awak.. Mr S

Saturday, December 1, 2012

What's Going On !! ~ part II

Okeihh.. continue dari What's Going On !! part I lak..kalau majlis nikah ari tu pada 10.11.12, maka 24.11.2012 adalah tarik yg dipilih untuk ari kejadiannya.. Untuk tidak menghampakan mempelai.. hehehe bajet macam diperlukan.. Niea jangan nak dok nak perasan sgt hokeihh..

Wedding ieja ni spesel sket.. Kenapa..? Pasalnya.. untuk majlis sblah perempuan dan lelaki berlangsung pada hari kejadian yang sama.. tapi bezanya majlis belah perempuan which is Eija n malam lak belah lelaki.. Kenapa ?? Ntah nanti tanya sendirik ehh.. hahahah..

So meh tgk gambo lagik..

Sebelah gugurl
ish.. pengantin mana mari ??
Dua mempelai...

 Ni la mak ayah saya.. Nampak kuruih lak time nih.. ^_^

 Wif Cousin..

Malam.. Sebelah boboy..




Oleh kerana masa ari kejadiannya.. niea tak bawak balik camera..
huhu sedih.. jadi gamba agak terhad..
cam belah lelaki nih ade gamba pelamin ja.. ni pun curik dari kakak pengantin..



What's Going On !! ~ part I

Amboi tajuk tak bleh blah... ^_^.. actually niea nak story mory skett.... Ujung-ujung tahun banyak beno lamaran nasik minyak sampai kat FB.. dari Utara la.. selatan la.. tak ketinggalan anak sepupu saya nikah sudah... tarikh pilihan opkos la.. 10.11.12.. huhu niea ja tak kawen2 lagik.. hikhikhik..

so tanpa buang masa.. meh2 tgk gamba kami beramai-ramaian.. 
Untuk my lovely niece.. ieja.. 
Selamat Pengantin Baru... Moge bahagia hingga ke akhir hayat..
Jangan Nakal2 lagi.. Jadi la isteri yang solehah..
Lekas-lekas dapatkan mak ida cucu ehh.. bercucu tuh.. ^_^

 



Gambar sanding ehhh.. tunggu !!! Nak citer jugak-jugak.. 
Kebetulan lak ari tu bday kakaknyer..  Ala yang kat bawah ni..


Ape ! Nak ngorat.. tak buleh da.. die ni single but not available.. okek !! Udah betunang bln 5 ari tuh.. Gamba tunang ? jap iyerrr kna godek2 jap..

 
Ni la tunang die...  


♥ Birthday GA by Sharina ♥

Yeay.. GA lagi.. 

Mudah-mudahan GA kali ni berpihak dapa niea.. Doa2kan ekk.. TQ

Apa yang awak suma kena buat ??


Buat Entry ♥ Birthday GA by Sharina ♥  
Copy banner dan linkkannya ke entry ini Wajib!!


Masukkan ayat bawah ni   DONE
♥ Birthday GA by Sharina sponsored by 
thanks a lot :)

Tag 2 atau lebih blogger :) tak ada paksaan pun  DONE

Letakkan url penyertaan korang di tempat komen.. DONE

GA berakhir pada 13 Disember 2012.. Jangan tunggu lama2

"Mini Gempak Giveaway by Mibz,Amercorner,EzzatieBrahim"

Ye.. saya gila GA ari nih.. hehe so GA kedua ari nih :  CHIPSTORE




Syarat-2 penyertaan Mini Gempak Giveaway

(Hanya terbuka kepada warganegara malaysia. Duduk di malaysia. )
1.Follow blog CHIPSTORE and EZZATIEBRAHIM DONE
2. Buat entry bertajuk "Mini Gempak Giveaway by Mibz,Amercorner,EzzatieBrahim" DONE
i.Letak banner giveaway ke dlm entry dan linkkan ke sini. DONE
ii.Tag 3 orang rakan blogger. Makesure dorang tahu. DONE
a. WAWA 
b. SOLIHIN 
c. AZATI
3. Wajib follow dan like semua sponsor.Akan disemak. (2 orang) DONE
4.Tinggalkan link entry ke ruangan komen. (selain link entry tidak dilayan) DONE
5. Sebarang perubahan sila lihat di bawah post.(update).
6. Lastly terjah link ini. (Superstar,Taloyrs,LBS,brainstorm, to canada, after spm?) jujur yer DONE

"Bloggership Giveaway by Fatini Irdina"

GA lagi dan lagi.. kali ni niea follow GA fatin irdina..

Apa syarat2 nya ??? check it out...

SYARAT PENYERTAAN:
1. Follow blog Fatini dan like fanpage Fatini. DONE

2. Ikut semua syarat yang dikehendaki oleh para sponsor. Terjah sini untuk ke senarai sponsor. DONE
3. Terjah sini. DONE
4. Buat satu entry yang bertajuk "Bloggership Giveaway by Fatini Irdina"
5. Letakkan banner di atas ke dalam entry anda dan linkkan ke entry ini.
 
 
 6. Lepas siap buat semua syarat, letakkan link entry penyertaan anda di kotak komen di bawah. DONE

New LooK !!

Dari semalam sampai la pagi nih, niea berusaha keras untuk sesi mencantikkan blog.. =) Bicara Addien sebelum ni pakai dua column ja.. kali ni da bertiga column.. Almaklumlah niea kan gila belog.. asal belog yg cantik-cantik + banyak info (tambah2 pasal b2b)ja.. suma nak letak kat belog list.. alih2 jd panjang berjela la list itu.. ni pun da tukar 3 column pun masih panjang berjela belog list saya.. hehe

Tapi yang pasti.. saya sangat suka belog saya sekarang nih.. tambah2 header pun da baru.. wat sendri tau.. template ja amik kat blog designs by dani.. jangan tak tau blog design by dani nih macam2 ada.. apa yang ada..??

1) Free background
2) Free template
3) Design Secret
4) Free Header
5) Tutorial

so apa tunggu lagi meh la grab cepat2...

rupa baru belog saya...


Amacam !!! tampak anggun segak bergaya tak ???


Friday, November 30, 2012

Tunang BerTunang..

Hahahah.. kali mo nak ucap epi engaged to my kelasmate.. hanafeah.. ari tunang die berlangsung sam ari nikah ieja.. so tak dapek la mo pg.. kbetulan lak ari tu da cuti.. opkos la abih kelas ja trus balik.. sori la kawan..

Hana.. nanti kawen jgn lupa ajak ehh.. ^_^ ..insyaAllah kalau takdek aral sampai la saye..

Ni la hana... Kelasmate saya

gamba hasil curian dr FB hana.. hehe..

Tak dilupa kawan di manjung gak ade yang tunang.. femes tul tarikh nih kan2.. Pagi tu niea ngan asma gi bersama2.. Bai pun ikut sekali.. Kalau gi sorang segan lak.. niea kan pemalu.. hahahah sila2 gelak kuat2..

kami ngan dia
dia ngan 2 mak dia
 ish2 tetiba tingat balik majlis ari tu.. rase cam nak ulang wat lagi skali ja..
rindu sgt2 saat berdebar-debar nak disarung cencen..
eh tangan niea sejuk tau.. sampai future MIL pun tegor.. hehe ^_^

Wednesday, November 14, 2012

GA : Consolation Prize

Yeay !!! Menang hadiah saguhati dari Saya Suka Dress.. apa yang niea menang ?? Niea dapat voucher dari Saya Suka Dress.. Alhamdulillah.. Actually, niea lupa sebenarnya tarikh GA result tu 4hb Nov.. Ini disebabkan oleh internet umah sangat la cam siput.. so niea ingat-ingat sampai terus lupa.. =P

Alhamdulillah ade gak rezeki.. hari ni lak tuh baru pasan.. setelah 10 hari.. Adoyaii.. Walau apapun, terima kasih Saya Suka Dress..


Nak bagi pantun la..

Hadiah GA memikat hati,
Buat Si Dara ternanti-nanti,
Saya Suka Dress.. buat la contest lagi,
Bicara Addien tetap sertai. =)



Post Review : Baju Tunang

Ingat lagi tak entry niea pasal baju tunang yang kononnya lawa tetibe jd disaster tu.. ala yang entry nih wordless wednesday angin kot

Pastu entry yang kedua pasal baju tunang =)

So ari ni niea nak citer sket pasal baju tunang yang telah dialter sebaik mungkin oleh Kak Lin.. Sebenarnya Kak Lin nih housemate niea masa kija kat KL dulu.. Kat Sentul.. Kebetulan Kak Lin ni memang menjahit baju kurung sepenuh masa.. Macam-macam baju dia bleh wat.. dari Baju Kurung ke Kemeja ++++.. Harga ?? amat berpatutan dan mengikut bajet..

Mesti org tertanya nape (ada ker ?? perasan la ko niea) niea tak guna khidmat Kak Lin jer dari mula.. Memang mula-mula dari niea duk situ lagi memang nak mintak die buatkan baju.. tapi memandangkan plan memula nak wat majlis pada hari raya kedua, terus niea tanya Kak Lin cana.. Pasal Kak Lin ni selalu ja full setiap bulan.. Nak-nak lagi time raya.. Oleh kerana takmo menyusahkan Kak Lin yakni nak kena cari kain sampai la siap sepasang baju (lagipun niea duk kat Johor da).. Akhirnya niea decide nak tempah online ja.. sebab time tu memang berkenan gila ngan hasil kerja ehem2 tu.. alih2 jadi gitu lak..

Bila jadi gitu.. nak tak nak kena mintak tolong Kak Lin gak.. cian kat dia.. Rasa bersalah sangat.. Sebab time tu die memang ngah kritikal... 2 bulan lagi nak raya... Rasa bersyukur sangat bila die kata bleh tolong... Alhamdulillah.. So untuk entry kali ni niea nak tayang gak baju itu.. Walau baju tu biasa2 ja sebenarnya.. tp cukup istimewa..



Kalau ada sapa2 nak hubungi Kak Lin bleh hubungi melalui FB : Lynna Salina
atau kalau ada yang nak no dia bleh PM niea ekk : Hidayah Mokhter

Tuesday, November 13, 2012

Post Review : Mini Pelamin


Lame nya baru nak wat post review mengenai tunang hari tu.. ye ye saya ngaku 4 bln dulu.. lama benar rasa.. Okeih entry sebelum ni aka 2nd n3 for E-day niea ade review pasal mini pelamin yang ditempah dari lela kadir kan2.. Jadi hari ni niea nak kongsi segala persiapan yang telah dibuat..

Ok mini pelamin ni niea tempah ngan Lela Kadir di kampung halaman niea.. Seri Manjung, Perak.. So buat B2B yang masih tercari-cari khidmat butik pengantin untuk raja sehari nanti bleh la dapat kan khidmat Kak Lela nih.. Sangat-sangat superb.. Apa yang niea nak, niea tingin. niea dapat..

Lakaran asal (tp gamba ni guna paint pasal ri tu tak snap pun lakaran yang kak Lela wat)


Akhirnya... ni la bentuk mini pelamin tuh.. Ok gak kan.. yang penting niea suka !!! hehe


Tp yang tak syoknya OP ritu tak snap pun full gamba pelamin.. Ni pun niea dapat dari FB Kak Lela.. Die tangkap masa lepas siap pasang pelamin tu..

Istanbul.. I'm Coming..!!


Pengarah : Bernard Chauly
Penulis Skrip : Rafidah Abdullah
Produser : Red Films & Grand Brilliance
Pelakon : Lisa Surihani, Beto Kusyairy, Tomok, Aizat
Sinopsis filem Istanbul Aku Datang

Istanbul Aku Datang mengisahkan pelajar kolej, Lisa yang mahu membuktikan dia mampu menjadi isteri baik kepada tunangnya. Ia termasuk sanggup terbang ke Istanbul untuk bertemu tunangnya yang mengikuti pengajian dalam bidang perubatan di sana.

Dalam pengembaraannya di Istanbul, Lisa dapati bukan mudah mencari cinta sejati hinggalah dia bertemu dan jatuh hati dengan seorang artis yang menetap di sana.


Istanbul aku datang merupakan filem yang diarahkan oleh Bernard Chauly yang dibintangi oleh pelakon utama seperti Lisa Surihani,Beto Kusyairy,Tomok,Aizat dan ramai lagi.Pembikinan filem ini 100% di Istanbul,Turki.Filem ini juga dijangka menemui penonton pada tahun 2012 yang berkonsep romantik komedi.

Trailer Istanbul aku datang..



Hasil sumbangan : Facebook Istanbul Aku Datang


Niea Preview : 

Hahaha cam baguih ja nak review movie org.. =)

Petang tadi kua ngan dak-dak nie gi tengok muvie kat BP Mall.. sangat.. sangat... sangat 1000x sweet.. asik tersenyum-senyum ja dari stat muvie ni sampai abih.. terbayang-bayang lagi kecomelan lisa surihani tau.. ntah la bia la orang nak kata dia blakon cam kayu ka hape ka.. saya tetap suka dia.. chewahh..

Sama seperti filem hasil tulisan skrip Rafidah yang sebelum ni seperti pisau cukur.. gol n gincu.. karya kali ni sangat ringan.. menggelikan hati dan pergerakan citer yang sangat smooth dan menarik.. tak yah nak pening-pening pikir berat-berat.. yang penting rasa cam nak gi Istanbul la ni jugak.. hehe inchik berkenaan jom.. hahahah

Tuesday, October 23, 2012

SEGMEN BLOGLIST PELANGI ME & MY FAMILY

Lagi-lagi post bersama me & my family blog.. hehe.. td blogwalking sampai sesat tetibe nampak entry baru dari me & my family.. suka-suka.. entry kali ni me & my family ajak semua blogger-blogger tuk join segmen MENGERATKAN LAGI HUBUNGAN MAYA DIANTARA KITA.. hehe nampak tak nampak tak entry tuh.. niea nampak ja terus berdezup buat entry ni dengan niat nak cari kawan-kawan baru..

sebenarnya niea baru ja lagi dengan aktiviti blog memblog ni.. pasang niat lama da.. sampai nak penuh sawang la.. tapi segan.. tak tau nak tulis.. hurmm la ni baru rajin nak tulis-tulis rahsia hati chewah !! tolong jangan muntah lagi

balik pada topik entry semula.. ish tulis tu asyik nak menyimpang ja.. me & my family nak melengkapkan bloglist pelangi beliau.. so tunggu apa lagi.. moh la kita ramai-ramai.. (ada ka yang baca ni) memeriahkan majlis.. =)

Apa yang kena buat.. just tampal banner di bawah ni dalam entry korang yek.. pastu link gambar ke blog itu saja simple kan.. =)


moga entry ini dapat mengeratkan lagi hubungan kita..

Monday, October 22, 2012

Shoot Suka2

Hi... Haluuu.. Namaste.. Annyoo!!.. Assalamualaikum..

From last post.. ala yang pasal wishlist tu.. niea da gtau kan incik berkenaan murah hati mo bagi kamera ari tu kan.. so oleh kerana free shoot with MyhappyShots terpaksa di hold dulu atas beberapa sebab... huhu sedih tau.. excited dan nak sangat2 capture gamba together ngan incik berkenaan.. alih-alih masalah masa lak timbul..

incik berkenaan sibuk.. cuti dia terhad.. keja kilang kan.. huhu.. time die free.. photog plak kena gi shoot tempat len.. so we decided to take our own pic.. saje ja nak men2 ngan kamera baru.. hehe.. Yang free shot tuh kena set time lain..

So we decide 7hb October ari tu nak gi dating sambil berphotoshoot sendiri la.. hehe..  Jom tgk gambar !!!

~nampak gemsss di situ~

cari yang tersembunyi *_*

Saya ngan dia di KLCC

Together until Jannah.. Amin

Practices makes perfect.. hahaha

L>O>V>E

Cak !!!

in L.o.V.E