Monday, October 22, 2012

Wishlist

Semua orang mesti ada wishlist memasing kan.. cam tu gak niea.. antara wishlist yang niea nak sangat2 adalah..

1. Nikon DSLR  DONE

2. Samsung Galaxy S3 (kalau dapat galaxy W pun bole)
3. Gi Korea (dapat gi jakarta pun da syok da)
4. Mo Kawen.. huhuhu

tp tuk ari nie.. walaupun da berabad sebenarnya cita nih.. tp totap gak niea nak cita.. Ari tu ade sowang photographer ni nak jual kamera DSLR D3100 dia.. price yg niea rase agak reasonable la gak.. tiba-tiba ja rasa mo DSLR nih membuak2.. tak bleh pakai penapis da.. so stat dari ari tu hari-hari melobi kat incik berkenaan.. Antara ayat lobi..

"da tanya kawan-kawan da.. baloi price"
"hurmm condition camera pun cam ok.. shutter count pun tak banyak sgt lagi (lebih dari separuh da kot)"
"tingin da nih.. bleh la"

jahat kan.. sian dia.. last-last kan incik berkenaan ajak gi tengok dulu.. tapi pikir-pikir tak yah la kot.. rasa kesian kat dia yang nak kua duit tu lagi banyak.. so we decide gi dating and survey harga ja la..

First destination gi kat dalam Ipoh Parade, tanya2 suma dalam range RM1,900.. Pastu jalan-jalan ke kedai blakang Jusco Ipoh.. tanya-tanya orang tu bleh bagi dalam RM1,600.. niea tgk incik berkenaan.. incik berkenaan tgk niea.. masa tu memang tak decide pun nak beli just nak tengok-tengok ja..

Balik tu mesej-mesej.. incik berkenaan tanya "mo ka ?".. ade gila takmo.. murah kot untuk brand new DSLR.. walau tak la hebat cam orang lain.. Esoknya, incik berkenaan ajak kuar.. ingat nak gi makan-makan ja.. alih2..

incik berkenaan : "jom la"
niea : "gi mana ?"
incik berkenaan : "wat tak tau lak"
niea.. blurrrr
incik berkenaan : "beli kamera tuh la"
niea : "opss.." (senyuman tu tak bleh tahan-tahan da tau.. dok nyengih tak renti-renti)

Dan akhirnya ia jadi milik niea da.. Alhamdulillah.. tima kasih sayang.. Luv u so much.. Ala tak bleh la nak letak kat hantaran.. udah pakai.. huhu


No comments:

Post a Comment