Saturday, December 28, 2013

GA Year End 2013



Ding Dong... krekkkk entry keempat masuk suda.. Tp kali ni kite stop dulu cita pasal kawen2.. kita fokus lak pada giveaway GA Year End 2013 kelolaan www.ecadwinkyasha.com

Nak join tak ? Mudah ja apa yang korang kena wat









Sediakan ENTRY KREATIF dengan tajuk GA Year End 2013.


Letakkan BANNER & Ayat di bawah ini (WAJIB)

 
 
Share entry INI via FB, Twitter, G+ (OPTIONAL)
(optional means, nak share dialu-alukan, taknak share takpe  *-*)
dan Masukkan Nama & Link Entry Penyertaan anda di LINK ini.

Tarikh tamat GiveAway ?? 
31 Dec 2013 - tarikh tutup.
1 - 5 Januari 2014 - pengumuman pemenang. 

Kenapa 31 Dec ?? Pasal tuan tanah ngah amik exam... Apa kata kita doakan yang terbaik buat Cik Eca kita ni semoga dipermudahkan segala urusan.. Tenangkan hati, and Gud Luck !!! Amin..

Friday, December 27, 2013

Butik Pengantin : Butik Norlis

Wah.. tiga entry ko tulih yer Niea.. Kalau malas tu malas bebenor.. hehe.. telah ngah cita pasal vendor2 di Seri Manjung ni.. Niea continue terus la yer ngan vendor butik pengantin ketiga... Butik ni Namanya Butik Pengantin Norlis.. Lokasi depan Billion lama.. Apa ?? Koordinat ?? hamboii kome berteknologi sugguh.. Cari sendiri yer hehe...

Butik la Niea citer dengan payment yg rendah bleh dapat macam2.. tak percaya sila la kontek tuan punya kedai.. Berbaloi-baloi...
Tuan Butik == > Butik Pengantin Norlis

Malas tulis panjang2.. Niea share gamba jer la yer.. Opss.. gambar suma kopipes dr butik Norlis k..Butik Pengantin Norlis

Pelamin






Koleksi Baju Pengantin Norlis




Berminat tak ?? Apa lagi pm la tuan punya kedai takpun walk in ja... bleh sembang panjang2... Sampai jumpa lagi.. Tata..

Butik Pengantin – D’Enai Bridal

Before ni niea cita pasal Butik Lela Touch kan-kan… Untuk seken butik niea nak cita pasal D’Enai Bridal lak…D'enai ade dua branch.. satu kat Seri Manjung n satu lagi kat Bota...

D’Enai Bridal dimiliki oleh dua jejaka yang namanya Ariff ngan AzamRony… Lokasi D’Enai, kalau korang tau Nasi Ayam Mama, ha baris tu ja belah atas… Nampak signboardnya... before ni D’enai mulakan servis dari rumah iaitu dari Kg Serdang…  Kalau korang tanya niea pakej dia cana.. Apa yang niea bleh jawab it’s depend on your budget.. Seperti butik-butik lain D’Enai juga menawarkan pakej yang sangat-sangat berpatutan dan servis yang sangat-sangat wat korang takkan percaya punya… Sapa yang ingin tampak mewah dan elegan better choose D’Enai… Sebab koleksi baju pengantinnya sangat up to date dan di bawah sewaan yang mampu milik.. Ni contoh yer…Picture kredit to D'Enai Wedding Planner

Pelamin D'Enai Wedding Planner

 




Baju Pengantin D'enai Wedding Planner



Haipp !!! Senyum sorang-sorang ke tu.. Suka tak ??? hehe Pelamin D’Enai lebih bergantung pada your bajet.. if selera besar, siap la poket tebal-tebal ehh.. Tapi jangan risau D’Enai ok kalau korang nak bincang-minum-sekopicawan-gelak-gelak-konfem-jadi.. Pelamin D’Enai memang selalunya penuh ngan bunga… Buat korang yang suka pelamin penuh bunga cenggini.. Please hired la diorang… =)

Biasanya sapa yang amik D’Enai bleh choose nak mekap ngan sapa.. meaning ade free lance 4-5 orang under pakej diorang…. Biasanya kengkawan niea pilih :
  1. Hidayah Amran
  2. Iera
  3. Ezan Md Amin
  4. Norliza Andam

Untuk sapa-sapa nak kontek D’Enai ni bleh tgk kat FB nya = > D'Enai Wedding Planner

Sekian See Ya !!!

OP : Amanda Studio

Salam yer2 entry berjemaah lagi... =) hehe untuk kalau ni niea nak share pasal OP yg niea hired untuk majlis nikah n sanding nanti.. opss ni bukan review lagik yer.. nanti nak review niea wat k.. InsyaAllah...

Selepas apa yg berlaku pada kawan niea pada wedding yg lalu, niea trus decide tuka OP.. n opkos la deposit burn.. huwarghhhhh Mr S pun tak bleh kate ape.. Redha je la.. Untuk keseluruhan cita baca sini ehh ==> Photographer Melampau

Jadi OP baru ni, memang Niea cari sungguh2... memang takut sangat jadi cam ari tu.. last2 Niea decide hired OP manjung gak.. senang cita tak penin nak kejar lak nanti.. Lagipun nama OP ni pun cam da established... Harap gamba2 memori yg terhasil besh2 dan dapat menceritakan dengan tepat keseluruhan majlis.. Amin mudah2an dipermudahkan... =)

So kali ni Niea share gambar dari OP ni yer.. Yg penting !! Photographer perempuan tau u'olls.. Hape ?? Gamba Niea ??? tungggggguuuuu.... =) Counting 35days.. ohh maiii !!!

Credit to Amanda Studio Page











Suke Tak ?? Suke kan.. Chumell kan... =) Niea Chumell tak ??? haippp dilarang muntah ekk.. See ya !!

Saturday, November 16, 2013

First GA Arra Ahmad

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum... Moga GA kali ni milik saya.. Amin..

http://arazua.blogspot.com/2013/10/first-ga-arra-ahmad.html


Klik banner untuk join... =) 

Ops hadiah... seorang pemenang akan menerima sehelai kain batik sutera (4meter) yang berharga RM365!!!

Tarikh tamat giveaway : Bila senarai peserta cukup 50..

Gud luck everyone !!

Giveaway : Zahra Veil Contest

Assalamualaikum...





Ada ke yang nak jawab takmau.. kalau niea laju-laju kata mau.. almaklumlah pengantin bajet chumell macam niea.. tingin beno rasa nak pakai veil yang cantik and elegan... Yang penting bersesuaian ngan imej muslimah..







Dara manis berkurung biru,
Mentua pandang sejuk di hati,
Pemakai Zahra Veil umpama ratu,
Anggun terserlah, manis berseri.

Uda menjeling tertawan rasa,
Berdebar di hati nanti kan masa,
Lafaz diakad satukan jiwa,
Moga bahgia hingga ke syurga
Menggunakan tema Veils For Your Love Occasion membuatkan Zahra Veil kian diminati dan diintai-intai oleh mereka yang bergelar raja sehari. Zahra veil mulai bertapak semenjak 2 tahun lepas. Dimiliki oleh ex bride to be, Cik Lijah yang bermula dengan minat kemudian diusahakan secara kecil-kecilan kini bergiat aktif menjalankan perniagaan secara online tempahan veil. Sehingga kini Zahra veil telah menghasilkan lebih 250 helai "custom made signatured veil" yang menepati tema, berkualiti malah memaku setiap pandangan yang melihat.

Yang paling dasyat !! Zahra veil da buat contest untuk pelanggan-pelanggan lama mahupun baru.. dan paling besh untuk bride to be kedekut-nak-cantik-dan-malas cam niea ni.. hehe.. Main prize da tulih kat situ : Customized veil set worth RM250.. Ada pulak kang yang tanya Veil Set tu ada apa ehh.. Maksudnya ada shawl chantekkk + Veil yang ++++ chantekk... =) saya suka !! saya suka !!

http://zahraveils.blogspot.com/2013/10/veil-contest-2013.html
bleh klik picture untuk menyertai giveaway
Contoh-contoh veil dari Zahra veil

Cantikkan... Kan2... Niea tak tipu kan2.. Teruja tak ? Teruja kan2..
Ok cara nak masuk contest ni mudah ja.. Hanya ikut step yang niea kopipes dari blog Zahra veil

  1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia (ye saya anak malaysia) yang memiliki akaun blogger atau facebook. Bakal pengantin yang akan melangsungkan perkahwinan di antara 15 disember 2013 sehingga 1 april 2014. DONE (niea kahwin bln dua)
  2. Like fanpage fb zahra veil: https://www.facebook.com/ZahraVeil DONE 
  3. Follow kami di zahraveils.blogspot.com DONE 
  4. Bagi yang memilih utk menyertai melalui blog, ceritakan pernikahan idaman anda mengikut kreativiti anda sendiri. Tag sekurang-kurangnya 3 orang rakan blogger anda. Kemudian, tinggalkan link entri blog anda di ruangan komen blog kami. DONE
Pernikahan Idaman

Ish.. Nak cerita yang payah ni.. Niea idokla pandai sangat nak cerita story mori nih.. Dengan lafaz bismillah, niea cuba ye.. Amaran !!! entry akan menjadi semakin panjang.. Harap kengkawan terus excited nak baca k.. THANKS 
Setiap orang yang bakal mendirikan rumah tangga mesti ada pernikahan idaman memasing kan.. Niea pun camtu.. Niea takmo letak angan-angan yang tinggi sebab niea tau niea tak mampu nak buat suma tu.. Niea memang gemar wedding ala-ala Traditional Malaysian fairy tale which is niea as a princess in that day.. and opkos Mr S looks like the charming Hang Tuah..Tak reti mo ulih panjang-panjang kite nengok gamba jer yer.. hehe

Pelamin Nikah :  
Niea memang adore habiss dengan design pelamin gini... Cantikk sangat2 kan.. Hasil kopipes dari incik google.. Hak milik UWS ngan Butik Andaman D'lieo
Niea suke kalau pelamin berwarna putih ni.. nampak suci bersih ja.. plus kalau penuh dengan bunga-bunga orked atau roses ka.. lily ka.. lg syiokk !! tp oleh kerana Mak Niea nak something yellowish and gold.. so design tuk pelamin tentulah bukan putih.. huhu.. eh yang kawen Niea ka mak nih.. hehe pilihan mak adalah yang terbaik !!! Setuju tak ?


Busana : Frankly niea tadak la spesifik design yang niea gemar.. but apa yang niea idamkan untuk majlis nikah nanti, busananya mestilah menutup aurat.. serta menutup segala lebih-lebihan lemak yang ada.. hehe..


Niea tak ingat sumber gamba dari mana tp hasil search using incik Google.. Baik kan dia kan.. Untuk busana nikah Niea penah decide mau mcm bju coklat itu tp telah ditentang oleh mem besar yang prefer baju putih itu.. So hasil mesyuarah goes to baju putih.. Kurung modern sajork.. Ehh2 nak gtau nih baju kite siap da.. hehe


Simple kan.. Perasan tak baju melayu Mr S ada jalur-jalur kat dada die.. Tu kite kenan kat design baju suami Irma Hasmie tu.. Cenggini lebih kurang la...

Teringin juga kalau dayang-dayang atau friends memakai baju yg warnanya sama... Tapi oleh kerana time tunang ari tu niea da bawak suma barang.. jadi time nikah kami hanya melenggang kangkung ja la.. =) bawak diri ja kata orang..haipp mas kahwin mesti la bawak.. =)

Last but not least, Niea tingin nak ada Katering makanan yang sedap, Mekap yang menampakkan seri wajah, Veil yang sangat-sangat bombastik dan halus buatannya...  

eh2 cam kenal ja picture ni.. Kopipes dari Zahra Veil la.. =)
Khemah yang selamat dan bersih, Doorgift yang mengujakan, Photobooth yang buat kengkawan excited nak tangkap gambo, Candy Buffet yang menyediakan segala macam pemanis mulut, dan macam-macam lagi...

Alhamdulillah, untuk vendor
  • Katering : mak Niea da dapatkan katering yang InsyaAllah sedap.. Speaking the truth Vendor ni jiran Niea before.. and feedback from who hired them before make me never think twice...
  • Pelamin : as Niea mention dalam entry-entry yang lepas, memang niea nak sangat2 vendor tu even mahal sket dan opkos melebihi bajet.. Tapi saya puas saya dapat.. Alhamdulillah
  • Mekap : MUA merangkap owner vendor Pelamin cantik tu.. Nak tau tak niea betul-betul ternanti-nanti kakak MUA ni conteng muka niea.. Sebab.. she really did a good job when it comes to make-up, simple but really2 nice..
  • Busana : Niea tak pakai designer, cukup la sekadar tukang jahit kat kampung niea ja.. Vut untuk Veil Niea really hope dapat menang contest nih.. Sebab Niea memang adore hasil keja Cik Lijah.. Amin mudah-mudahan... Nak buat sendirik kang jd the worst bride ever kang... Namo-namo..
  • Doorgift : ade beberapa pilihan.. sebab mak Niea prepare by categories.. which is ade untuk Mr. S family, kawan2 marhaban mak, kawan-kawan Niea and tetamu yang hadir... Bukan niat untuk membeza-bezakan but it such to appreciate some of family and friends yang sanggup datang jauh2 demi kita...yang penting masih di bawah bajet... 
  • Tapi untuk Photobooth ngan Candy Buffet masih difikir-fikirkan lagi.. Yer la bajet Niea pun ciput... Dua-dua ni Niea plan nak cuba DIY.. InsyaAllah..

Niea rasa cukup-cukup la niea cita pasal pernikahan idaman niea.. Apa yang penting moga pernikahan itu nanti beroleh barakah dan diredhai Allah yang Maha Esa.. Tentunya restu ayahanda dan bonda kedua belah pihak akan mengiringi hidup kami sepanjang hayat hingga ke Syurga... Doa yang tak putus-putus dari rakan dan taulan.. sedara mara amatlah besar ertinya buat kami...

Kawan-kawan mari doa sama-sama...

sumber : Sedara incik Google : Google Image

Juga buat Mr S.. Moga kasih sayang dia buat Niea kan kekal wat selamanya selagi hayat dikandung badan.. Moga dia menjadi insan yang akan memimpin serta membimbing dan tentunya menjadi Imam dalam hidup Niea.. Ameen.. =)
Hawa dicipta dari tulang rusuk Adam, bukan dari kepalanya untuk dijadikan atasannya, bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya, melainkan dari sisinya untuk dijadikan teman hidupnya. Dekat pada lengannya untuk dilindunginya dan dekat dihati untuk dicintainya.

Tag : 
Ina 

Friday, November 15, 2013

Nak Kahwin !!!!

Muahahaahahaha... tajuk entry yang paling tak bleh belah.. entry kali ni kite short-short kan cite ehh.. =)

Ari ni merupakan last day sekolah.. Yahoo..!! yahoo itu hanya untuk para pelajar hokeyyy !! untuk cikgunya.. KSSR ? Kursus ? Kahwin ? opsss.. hehehe
nampak tak gatal tuh.. Soalan paling femes yang niea dapat rini..

student : Cikgu...
Cikgi Niea : Yeay... (lemah lembut gitu)
Student : Cikgu ada lagi kan tahun depan...
Cikgi Niea : Ada napa..
Student : Yeay lompat-lompat... Cikgu jadi la guru kelas kitorg tahun depan..

Ohooo terharu rasa.. ko tak tau nak, baru sat tadi cikgi korang ni ngamuk ngan 3 Fitrah walau ni ari terakhir.. hahaha... buleh gitu.. =)

Wat anak2 3 Fitrah.. walau cikgu marah, walau cikgu babab-babab sayang tp.. luhur dari hati cikgu amat-amat sayang kat korang.. korang kena marah cikgu terasa, apatah lagi kalau korang kena babab... sakit ati cikgu tau...

May all the best things comes after this.. Ameen...





Yeay !!! tarikh cantik.. lagi 2 bln 2 minggu and 2 hari mo kahwin.. Bersamaan = 77 hari lagi countuing the days... Moga Allah permudahkan segala urusan kami.. Ameen..

Sunday, September 29, 2013

Ramalanku benar belaka..

Motip tajuk sebegitu.. hahahah aci tak update awai bulan pastu ujung bulang.. entry berentry2... hahahah... aci kan ja la...

so.. last week setel kasik dak2 ni ujian bulanan..  3 paper lagik belum tanda.. student !! cikgu mu memang pemalas.. harap maklum.. next wekk nama ku udah di booking ke kursus kaunseling kat taipin.. 1-3 okt... pastu..pastu..pastu gi bawak budak rombongan ke KL.. 4-7 okt.. nampak tak.. bz kan saya !!! hahaha

kalau ikut kan ari ni ada muktamar.. tp sebab niea malas nak menunda tarikh kursus kawen lagik.. jd nya niea nekad gi gak.. mula tunda tu pasal sekolah.. then tunda pasal gi kenduri kat Kedah.. takkan la nak tunda lagik.. Yang beshnya.. da mintak pelepasan.. ari selasa..  bleh plak bos besar kate dalam meeting jumaat ritu.. "tahniah buat suma yg gi muktamar, anda sedang berjihad.. yang tak gi anda juga bleh berjihad dgn memberi sedikit sumbangan.. meaning.. gaji ku di potong.. walau sikit.. tp gaji da la sket.. kena potong plus plus la tinggal siket.. huhu...

apa nak di kata redha ja la.. nekad nyer pasal... =(

Sunday, September 1, 2013

Wedding In Progress ~ Part II

Will update soon!;)

Ok updating wedding work in progress.. Kat bawah ni listing untuk my side.. So far under control.. Alhamdulillah =) Big smile rite now.. A few part still in discussion...

  1. Kursus Kahwin – Booking date 14 & 15 Sept
  2. Borang Nikah (P) – 
  3. HIV test – 
  4. Kad Kahwin
  5. Katering Nikah
  6. Baju NikahDeposit paid (Tukang Jahit Gally (w/o beads))
  7. Baju Nikah Beading
  8. MUA NikahIera FerraJayy
  9. Homestay
  10. Cincin (L)
  11. Katering ResepsiDeposit paid (Nadzim Catering)
  12. Andaman & Pelamin Resepsi Deposit paid (Lela Touch Creation)
  13. Khemah Deposit paid (Manjung Point One Enterprise)
  14. Doorgift 50% in progress
  15. OP Alakazam DSLR production Deposit paid (Amanda Studio)
  16. OV (Optional) – 
  17. DJ
  18. Kompang
  19. Photobooth 10% in progress
  20. Candy Buffet – 
  21. Hiasan Bilik30% in progress 
D.I.Y part
  1. Photobooth Props – 50% in progress
  2. Poster – Done
  3. Wedding Signboard –
  4. Guestbook – 70% in progress (waiting for printing =))
  5. Big Name Sign –
  6. Paper Flower –
  7. Goodies Bag –
  8. TQ tag –
  9. Nikah Hand Bouquet –

Then, yang kat bawah ni listing progress by Mr. S... Tgk2 banyak yang fill in the blank lagi.. huhu..

  1. Kursus KahwinDone
  2. Borang Nikah (P) – 
  3. HIV test – 
  4. Kad Kahwin
  5. Baju NikahDeposit paid (Tukang Jahit Gally (w/o beads))
  6. Homestay
  7. Gelang(P)Done
  8. Katering ResepsiGotong-Royong
  9. Andaman & Pelamin Resepsi Deposit paid (DH Andaman)
  10. Khemah
  11. Doorgift – 
  12. OP Alakazam DSLR production
  13. OV (Optional) – 
  14. DJ
  15. Kompang
  16. Guestbook Use the same as Niea Side
  17. Photobooth Same as above
  18. Candy Buffet (Optional)
  19. Hiasan Bilik30% in progress

Wednesday, August 28, 2013

Butik Pengantin – Lela Touch Creation

Kalau mengikut listing-kerja-kena-buat-bulan-bulan niea supposely da hired butik pengantin untuk pakej andaman, sewaan baju pengantin ngan pelamin…. But untuk ari ini niea nak share beberapa butik pengantin yang ada di Seri Manjung, Perak… Niea cita satu –satu butik la ehh untuk korang mudah faham.. hehe

Ok butik pertama opkos la butik-kegemaran-rasa-nak-pitam.. =)

Butik Lela Touch

Butik ni terletak kat betul-betul tepi Giant Hypermarket Sdn Bhd.. If korang berasal dari daerah manjung atau ada sedara mara yang dok kat area bumi manjung ni seharusnya kome tau kat Seri Manjung ni wujud satu tempat membeli belah bernama Giant.. Kalau yang ni kome tak tau… ish3 da bapa lama tak balik ha !! hehe

Apa yang menarik kat butik ni ? Ok tulisan ini mengikut kelapa-otak-aku-yang-da-penin-pilih.. Owner butik ni namanya kak Lela.. Seorang yang sangat-sangat friendly.. boleh bertolak ansur dan mudah bekerja sama.. As for banyak sedara mara, kengkawan yang da penah hired Lela Touch suma beri komen sangat-sangat berpuas hati.. Servis Kak Lela ngan staff sangat-sangat superb and tip top.. Macam niea tunang ritu, at first staff dia ja yang pasang pelamin (bcos saya hanya sewa pelamin ketika itu).. bunyi-bunyi gak la di tepi-tepi telinga ni tapi Kak Lela sure akan datang tak kira la cana pun untuk cek balik keja tangan and touch up bagi kasi lagi in and cantik-nak-gila.. =) Ni antara contoh pelamin hasil ilham Lela Touch Creation..


Tu untuk pelamin sanding… Contoh pelamin nikah seperti di bawah yer...


Pelamin dewan idok la saya kopipeskan yer.. pasal niea wat majlis di umah sajork..

Mekap seperti yang da digembar-gemburkan sebelum ni, niea memang mau sangat2 Kak Lela conteng muka me… huhu.. Untuk pengetahuan kengkawan suma.. yang mana bride to be dari manjung.. Kak Lela menggunakan 100% MAC original ok.. So hasilnya tak mengecewakan.. Nak tgk contoh mekap bleh la ke page FB kak lela terus ya...

Untuk sapa-sapa nak kontek Lela Touch ni bleh tgk kat FB nya = > Lela Touch Creation

Sekian See Ya !!!

Monday, August 26, 2013

Merdeka Raya !!

Second entry for today... Rajin plak yer ko niea... Muuaahahhahah tapi takmo cita pasal utang entry tu lagik.. Sabar ya ngah carik mood yang tengah run run away..

Entry kali nih niea nak story mory sket pasal merdeka raya yang akan berlangsung di Sekool Niea pada Jumaat ni bersamaan 30hb Ogos.. iaitu sehari sebelum ari Merdeka.. Kenapa Merdeka Raya ??? Sebab skool kami tak celebrate ari raya lagik.. Suka ati kita org la nak sambut bila... hahaha... So memandangkan syawal pun tak abih lagik jadi kami langsung 2 celebration in a day !! Senang tak yah pikir bebanyak...

Walaupun anak2 murid ku terlebih aktif dok mintak nak wat sambutan raya lebih awal dr last week lagik mintak.. mau ja ku hayun kayu golf bagi deme paham...  Idokk niea idokk la seganas itu.... Itu hanya perasaan di dalam hati.. hehe... Untuk persembahan tahun 3 dikehendaki wat dua persembahan tak kisah la dalam bentuk apa pun.. So kami cikgu2 tahun 3 decide pilih nyanyian untuk Raya... which is budak2 ni akan nyanyi lagu seloka hari raya yang telah diubah suai mengikut tahap mereka.. Ala yg ade perkataan abg tu niea tuka jadi saya.. And little sketsa and nyanyian for Merdeka.. Ustaz yang handle pilih lagu Tanggal 31 Ogos...

Kesepakatan antara budak2 nie.. amat-amat la mencabar jiwa dan raga... sampai ada tika tu Niea nak ja tak mo turun time praktis.. Pasal nya bila kita kuarkan arahan untuk apa pun, dak2 ni takmo dengar... Sangat susah nak bagi 5 minit kat cikgu2 diorang ni untuk dapatkan kerjasama diorang.. Yes I'm admit that budak2 tu just 9 years old.. But dari seusia tu la niea nak didik diorg bagi take attention everything happened around them... takkan everytime nak kena marah2... cubit2 manja.. pukul2 ringan... tak suka tau.. !!! I hate it !!

But luckily... Diorg sangat2 memahami... bila diorg tgk cikgu2 diorg da macam hulk nak bertuka kaler... dan2 diorg cuba utk tarik perhatian cikgu2 ni... Terus cikgu2 ni tak jadi marah bila mana muka kesian ditayang2.. Paling besh bila ada anak murid kita hulurkan and tau nak mintak maaf... Really appreciate that... Sangat bagus dak2 yang ada kesedaran itu.. Rasa cam terjatuh jantung terus walau tika tu da meletop2 dalam ati nih...

Harapan Niea agar everything berjalan lancar seperti yang telah dipraktiskan... dibincangkan... dan diharapkan.. Amin.. Moga dak2 ni beroleh satu kekuatan yang luar biasa ari itu.. Mudah-mudahan Allah permudahkan segala urusan mererka dan kami guru2 mereka..

Wat anak2 murid ku yang sangat2 cikgu sayangi... Gud Luck everyone !!! Wat yang terbaikk ok.. setiap satu kelaku kamu wat cikgu selalu jatuh cinta setiap hari...

Photographer Again !!

Huwaaaa photographer wat hal kah ?? bila mana niea open fb dia ade dua tiga org ngah nuntut album yang tak dapat lagik.. kontek kawan niea yg hired diorg bln 3 ri tu pon tak dapat lagik... Jemmm !!!

cepat2 niea kol Mr S tanya cana... Dia pun nek angin satu badan... Sekali ngan niea kena tempias.. huhu maafkan saya incik berkenaan.. Aiyakkk !!! nak wat cana lori bertuka treler da.. huwaaaa

At the end Mr S suh kol seberapa banyak yang buleh.... Mesej tak henti2.... Jenguk FB tiap2 hari... At last niea pon da fedap terus surat layang ku hantar kat mesej enpon photographer tersebut bagi tau nak cancel job... Tak nak amik risiko.. Momen kawen sekali seumur idop kot.. InsyaAllah... Momen tu pon bukan bleh diulang2... Tapiiii ya tapii di ignore oleh photographer tersebut... Lantak dia la... in case tetiba dia muncul pon.. Niea ada simpan mesej cancel job tuh... !! Ohh maiiii !!! Nak pengsan rasa..

Pencarian bermula balik.. oleh kerana niea ada la sket2 daya kreativiti yang bleh menyedapkan mata niea sendrik ngan mata Mr S.. Kami sepakat hired Amanda Studio untuk Shoot n Burn ja... Rate insyaAllah affordable sangat2... Mampu bayar kata org jawa.. hehe...

Nak dijadikan cerita masa gi usha album kat Amanda Studio tetiba bleh bukak cita pasal OP lama niea tuh.. Rupanya !!! Kawan As (owner Amanda Studio) pon da terkena...  Wedding bulan 12 sampai la nih tak dpt lagi albumnya... Alhamdulillah kesepakatan kami membawa berkat...

Untuk OP baru nih nanti next entry niea cita k.. !!! banyak nya entry niea da utang.. InsyaAllah satu2 akan ku beritau... See Yaaaa !!!

Monday, July 29, 2013

dilema.. huhu

Alhamdulillah ari ni da ramadhan yg ke 20.. =) Wat sume kawan2 jgn lupe yer perbanyakkan ibadat lagi2 10 malam terakhir ni.. Malam Lailatul Qadar.. malam 1000 rahmah.. Mudah2an di beri peluang ke temunya.. Amin..

Hurmm berbalik pada tajuk entry kat atas.. huhu niea dalam dilema sebenarnya.. ni suma butik pengantin nyer pasal hikhikhik..

Vendor pertama ni.. pakej diberi sangat2 murah.. berbaloi2.. tapiiiiiiii
(mekap+baju+pelamin = so so ja..) huhu actually masih bleh di buat pilihan la.. baju2 die pun banyak yg da up to date.. mekap pun byk improve da.. tp bab plamin masih belum lekat di hati kita... Rege Pakej RM1200 (baju baru+pelamin tak kisah la nak bapa panel+mekap 1x)

Vendor ke dua ni yg niea dok berkehendak kan tu.. yang sangat2 niea suka tu.. tapi sangat2 mahal la plak.. beza RM500 dr yang pertama.. huhu bukan in bajet la.. Aiyoo apada ka susah sangat ni.. Baju (600) + Pelamin 1 panel (750) + Mekap 1x (400) = RM1750 starting pakej ye adik2.. utk rumah ya.. yg rate baju tu niea congak2 sendrik tau pas wat sesi soal jawab ngan owner butik..

Apa yang niea dok rancang la nih.. Mekap amik org len = RM200 (1x), Pelamin kat Vendor ke 2 (RM750 tp nak cuba tanya kot2 dapat around RM500) n Baju amik kat Vendor ke 3 (RM450).. Aikk mane datang yg ketiga ? hehe Vendor ke 3 ni niea penah tanya da.. baju ngan die starting price RM450.. Kawan niea pun penah amik ngan dia.. Baju dia jenis dress shantek2 hehe.. =)
So total = RM 1400


Mesti org dok kate kawen kan sekali seumur idop... InsyaAllah..
Wat la pilihan yg betul2 kita nak.. tak yah la kira bajet sangat.. janji kita suka ok la..
Tapiiiii harus diingat, blanja2 jgk.. kang pas kawen mo makan ape.. so
Niea terpaksa ok terpaksa buat kiraan every kaching yg kuar.. =)
Sedihkan.. Nak cantik tp mo murah..

P/s = tanya mak.. Mak bg green light suh tanya Vendor ke 2... Baju + Pelamin bapa ? In case kalau around RM1200, mak suh amik ja ngan dia.. ehemm mak nak tolong bayarkan kot.. hahaha toksah berangan sangat la makcik..

See Ya

Wednesday, June 26, 2013

OP - Alakazam DSLR Production

Untuk OP niea and Mr S decide amik Alakazam DSLR Production. Ni pun setelah beberapa kali review hasil kija dari mereka.. Niea suka sgt tone2 color yang diorang edit. Nampak soft and lawa sangat. Dan paling penting the price that we have to pay is really affordable.. sangat2 suka..

And yang paling best diorang ni dapat good review from my frenz yang pernah hired diorg as OP gak. Kira hasilnya tak mengecewakan la..Ops b4 decide, niea da penah tanya beberapa orang kawan yang kira pandai la gak dalam photography, there are few comments and opkos ada pro and kontra.. But at last we decide to hire them gak.. Hopefully gambar wedding niea nanti akan cantik2 jugak...

Then, here are some pitca from Alakazam DSLR Production.. Enjoy !! Oh before forget, kepada kawan-kawan yang nak nengok gamba len-len gak bleh klik kat sini ehh.. Alakazam DSLR Production