Monday, July 29, 2013

dilema.. huhu

Alhamdulillah ari ni da ramadhan yg ke 20.. =) Wat sume kawan2 jgn lupe yer perbanyakkan ibadat lagi2 10 malam terakhir ni.. Malam Lailatul Qadar.. malam 1000 rahmah.. Mudah2an di beri peluang ke temunya.. Amin..

Hurmm berbalik pada tajuk entry kat atas.. huhu niea dalam dilema sebenarnya.. ni suma butik pengantin nyer pasal hikhikhik..

Vendor pertama ni.. pakej diberi sangat2 murah.. berbaloi2.. tapiiiiiiii
(mekap+baju+pelamin = so so ja..) huhu actually masih bleh di buat pilihan la.. baju2 die pun banyak yg da up to date.. mekap pun byk improve da.. tp bab plamin masih belum lekat di hati kita... Rege Pakej RM1200 (baju baru+pelamin tak kisah la nak bapa panel+mekap 1x)

Vendor ke dua ni yg niea dok berkehendak kan tu.. yang sangat2 niea suka tu.. tapi sangat2 mahal la plak.. beza RM500 dr yang pertama.. huhu bukan in bajet la.. Aiyoo apada ka susah sangat ni.. Baju (600) + Pelamin 1 panel (750) + Mekap 1x (400) = RM1750 starting pakej ye adik2.. utk rumah ya.. yg rate baju tu niea congak2 sendrik tau pas wat sesi soal jawab ngan owner butik..

Apa yang niea dok rancang la nih.. Mekap amik org len = RM200 (1x), Pelamin kat Vendor ke 2 (RM750 tp nak cuba tanya kot2 dapat around RM500) n Baju amik kat Vendor ke 3 (RM450).. Aikk mane datang yg ketiga ? hehe Vendor ke 3 ni niea penah tanya da.. baju ngan die starting price RM450.. Kawan niea pun penah amik ngan dia.. Baju dia jenis dress shantek2 hehe.. =)
So total = RM 1400


Mesti org dok kate kawen kan sekali seumur idop... InsyaAllah..
Wat la pilihan yg betul2 kita nak.. tak yah la kira bajet sangat.. janji kita suka ok la..
Tapiiiii harus diingat, blanja2 jgk.. kang pas kawen mo makan ape.. so
Niea terpaksa ok terpaksa buat kiraan every kaching yg kuar.. =)
Sedihkan.. Nak cantik tp mo murah..

P/s = tanya mak.. Mak bg green light suh tanya Vendor ke 2... Baju + Pelamin bapa ? In case kalau around RM1200, mak suh amik ja ngan dia.. ehemm mak nak tolong bayarkan kot.. hahaha toksah berangan sangat la makcik..

See Ya

No comments:

Post a Comment