Monday, June 30, 2014

Ramadhan say Hi !!!

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi diberi peluang dan ruang utk menyempurnakan ibadah puasa buat sekalian kalinya...

Syukur jugak kali ni niea berpeluang berpuasa berdua ngan Mr S.. walau berjauhan tapi nikmat itu tetap terasa.. Sian dengar Mr S tak lalu mkn... bukak puasa pun ala kadar ja... sahur lak makan roti ja.. Niea kat sini mujur duk ngan family jd makan pakai cukup terjaga.. Minggu depan Mr S nak balik.. Niea plan nak wat sesuatu.. tapi ntah la.. hehe.. tengah dok search2 resepi yang mudah utk dicuba.. =) ehemm teruja jap.. niea tak "ABC" lagi, da lewat dua hari.. tapi takut nak test UPT lagi.. takut jd cam ari tu.. lewat dua hari gak... tapi bila test keciwa rasa... hopefully ada hadiah dari Ilahi buat Niea ngan Mr S... Amin...

Syukur jugak Niea da settle suma key in pemarkahan bg ujian pertengahan kali ni.. walau ada result yang cam sedih sesangat tapi Niea redha.. Usaha lagi.. Niea tau budak2 ni Allah kurniakan akal yang cerdik mungkin silap Niea kurang prihatin masalah mereka.. Chaiyok !!!! Sepanjang bulan Ramadhan ni, sekolah berakhir awal sejam dari sepatutnya.. kelas tambahan tetap ada... Ujian percubaan UPSR pun mula menjenguk tiba.. hopefully takde la yang sangkut again.. risau sangat...

Buat kengkawan yang sudi menjenguk  blog "Bicara Addien" Niea ucapkan selamat berpuasa dan tabah menghadapi apa jua dugaan dan ujian yang menguji kesabaran.. Moga Ramadhan kali ini membawa rahmat dan diberkati Ilahi.. Amin..

mysumber.com

Sunday, June 22, 2014

Ujian Pertengahan Tahun !!

Haiii la... keciwa rasa ati... BM anak2 5 amal tak ado yang dapat A... B ngan C banyak la.. ntah camno tersesat sorg fail.. adooiyaaaii..

ok2 takpe tarik nafas.. lepasss... meh nengok paper BM dak thn 6 lak.. dak UPSR.. oh maii nak tergolek jantung rasa... hati dicucuk-cucuk ngan lidi sate pon ade..

A = 8 org.. Alhamdulillah
B ngan C = 19 org... okeyy cool2
D = 4 org.. ayarrkkk mati la aku...

result BM turun yer kengkawan.. beza sungguh ngan BM ujian bulanan lepaih... Sekian tima kasih...

Keputusannya personal coaching akan dibuat.. Ya Allah kuatkan hati hambaMu ini.. tetapkanlah hatiku...  Permudahkan urusanku.. Amin..

Sains... ??? nanti kita cita ok...

Ipoh 3D wall art !!!

OOOhoiiiiiiiii..... Ipoh suda ada 3D mural art... Apa tu 3D mural art ?? Ala cam lukis2 kat dinding2 sekolah tu.. tp this time pelukis ni wat lukisan tu cam hidup sesangat.. before ni kita selalu dengar 3D mural art ni ada kat penang ja kan... ttttaaapppiii la ni Ipoh da ada la weii.. bangga idong kembang kuncup jap... hehe
niea da tgk ???

opkos la belum.. nak nunggu Mr S balik baru kita menyelongkar khazanah alam nih... da selongkar nanti baru niea cite balik landmarknya yer.. hehe...

info ni pun niea dapat dr kawan niea.. die muat naik gambo die ngan lukisan2 3D tu...impressed kot... tak sangka ipoh pun ada takyah gi tgk kat penang da (dalam hati Mr.S kalo nak tgk dedua bleh kan..) 

sumber penang-traveltips

Before tamat cita.. niea nak kongsi page ni.. die da paparkan lukisan2 tu.. sekali ngan landmarknyer sekali... cantik gilaaa okeyy !! bukan lukisan kat bawah ni ja ada.. ada banyak lagi lukisannya tau... siap ipoh old town kopi pun adoo... meh la dtg ipoh !!! sure tak nyesal punyerr...

sumber : Ipoh-city.com

sumber : Ipoh-city.com
Mohh ler kiter !!!!

Review ~AD Love KRAF~

Salam kengkawan semua...
Review tak habis lagi yer kengkawan.. =) takmo jemu2 meh nengok2 meh.. hehe..

Ok this time, niea nak review HB aka hand bouquet yang niea menang.. kali ni niea masuk GA AD Love KRAF. GA ni mudah ja.. just share n like ja.. =) pastu taruk "saya nak".. pun pemenang diambil kira melalui cabutan bertuah.. dan I'm soooo lucky nama niea naik kali nie.. so total HB jadi dua... suke 3x.. bukan taknak bg chance kat org len tp saya hanya mencuba nasib.. =) Alhamdulillah rezeki menyebelahi kali ni, dapat HB lagi...

Actually niea berkenan kat HB roses dari Pn Ataillah ni.. cantik sangat2 nampak cam hidup.. so niea decide nak HB camni...

 Camna niea join GA nih.. meh nengok kat bawah nih.. =)  Gitu la caranya.. As simple as that...


Now presenting my winning award... =) Jeng.. jeng.. jeng...


Lawa kan... kan... cam idup kan.. sama dak ngan atas ? sama kan.. jadi anda suka dan berminat bleh gi kat page AD Love KRAF untuk sebarang tempahan.. opssss... actually Pn Ataillah ni pun ade wat macam2 diy tuk majlis apa2 keraian.. kan la ni da femes ngan photo booth or candy buffet.. AD Love KRAF pun ade pakej2 menarik tau.. pi la usha2 mana tau kot2 berkenan.. Moga kesudian AD Love KRAF menseponsor niea mendapat rahmat dari Ilahi dan turut bahgia dan berjaya hingga akhir hayat.. =) See ya !!!

Review Hand bouquet-Ibtisam~

Salam.. udah nak masuk bulan ke 5 da review kawen still tak abih2.. hehe.. Ok this time niea nak story moli pasal hand bouquet yang niea dapat FREEEEE.. !!!! sebut kuat-kuat sket... FFFEEERRRRYYY.. opsss SEPONSOR by hehe..

Hand Bouquet first ni Niea dapat masa join GA milik Cik Tie kiter... GA entry-->

~ 1st GIVEAWAY from page Hand Bouquet-Ibtisam ~ 

 GA ni berlangsung sempena hari ulangtahun pernikahan cik tie dan suami iaitu 13/4/13 jam1200am...

Sebenar-benarnya Cik Tie open GA ni melalui dua medium like n share melalui FB atau muat naik satu entry melalui blog.. Nak dijadikan cita.. at first niea da kalah sebab pemenang dikira melalui cabutan undian oleh incik suami Cik Tie.. tapi nak dijadikan rezeki, yg masuk penyertaan melalui blog ada 3 org ja termasuk niea.. Jadi Cik Tie sudi mo sponsor HB utk niea.. !!! Yeayyy.. TQ Cik Tie.. Masa tau seronok sangat2.. tak sangka tau... Mesti ade yg kata alaa HB murah ja.. Ehhh hellooo rata2 niea tanya org yg wat HB nih amik RM50 ke atas tau.. RM50 tuh bleh wat makan hari2 seminggu tau.. =) Actually Cik Tie bagi niea pilih HB camno yang menjadi idaman kalbu niea....

Nak tgk apa yang niea menang dan berangan kan ??? Jeng.. jeng.. jeng

HB cantekk... Reben berjela.. Penantin cantek dak ?? hahaha

Pearl Hand Bouquet ok...!!! =) cantik tak ??? Mesti la cantekk kan.. Berat ?? ya memang sangat berat sesangat.. nampak cam relaks ja niea pegang kan.. hehe.. Jangan tak tau dekat Cik Tie bleh tempah memacam.. cam niea utk majlis ari tu niea tempah kufi art nama niea ngan suami... satu lagi niea tempat 100 pcs tasbih pendek made by Cik Tie... kemas sangat2.. siap dapat Free tasbih panjang lagi..

Kufi Art design by Abg Cik Tie - kufi art tu mule2 plan nak wat wedding signage.. last2 niea boh kat cover guestbook ngan wedding card niea..


Tasbih..

gambar amik dari page Cik Tie.. =)
Hope bisnes Cik Tie terus maju dan maju lagi... Diakhiri ngan Jazakallah.. dan Moga Allah merahmati hidup Cik Tie hingga akhir hayat... Amin..

p/s Cik Tie sori lambat beno entrynya nak kuar.. hehe