Sunday, January 12, 2014

Azam

Salam kekawan suma.. Tak salah kan kalau niea nak cita pasal azam even da masuk lebih kurang 12hari da 2014.. =) saya kan memang suke lambat-lambat..

first, InsyaAllah lebih kurang 18 hari lagi.. Niea akan bertuka title.. dari Cik kepada Puan.. and dari anak dara ke bini orang.. Jadi azam tahun ni berubah sket dr yang lepas2.. Niea harap dapat menjadi anak yang solehah, isteri yang solehah walau pas kawen dok jauh2.. huhu.. doakan ehh moga kami dapat menjalani kehidupan rumah tangga dengan lebih baik.. ikatan menjadi lebih kuat.. kesabaran yg jitu..

Second.. memandangkan dis year niea pegang BM kelas tahun 6 read as UPSR.. Opkos Niea nak tgk almost 100% lulus and 50% cemerlang dalam ujian pemahaman nanti.. UPSR target.. Nak target lebih2 cam takut lak.. pasal awal masuk ari tu niea stat ngan exam but yg memenuhi kriteria not really impressed.. so target down sket.. But still hopefully niea kuat and tabah sepanjang bergelar pendidik ini..

Third.. Jika diberi rezeki awal.. Amin  Alhamdulillah rezeki awal.. Niea syukur sangat-sangat.. pasal umur Niea bukannya kanak-kanak riang lagi.. Jadi bila dapat rezeki awal tu, Niea betul-betul nak jadi ibu yg dapat membahagiakan anaknya.. Amin..

Last but not least.. Moga saya diberi hidayah dariNya, Tuhan pencipta seluruh alam.. diberi keredhaan malah disayangiNya selalu.. Menjadi umat Nabi Muhammad yang baik dan sentiasa di bawah syafaat nya selalu.. Amin..


Target dis year

* Hopefully my anak-anak berjaya.. BM UPSR 100%
* Travel - at least 5 places.. (2 in planned)
* Dapat pindah umah kuarters Inchik S pas kawen cepat2..
* Baby.. =)

Wedding In Progress ~ Part III

Aiyookkk tinggal 2minggu 5 hari lagikkk...

So, update yang terkini.. around 80% nearly finished.. Alhamdulillah =) Big smile rite now.. A few part still in progress...


  1. Kursus KahwinDone
  2. Borang Nikah (P)Done (wakalah also settle)
  3. HIV test –  Done (talasemia test idok lepas la plak)
  4. Kad Kahwin Done (a few left for delivery)
  5. Katering Nikah
  6. Baju NikahDone (no beads)
  7. MUA NikahIera FerraJayy
  8. Homestay Book already
  9. Cincin (L) KIV
  10. Katering ResepsiDeposit paid (Nadzim Catering)
  11. Andaman & Pelamin Resepsi Done (Lela Touch Creation)
  12. Khemah Deposit paid (Manjung Point One Enterprise)
  13. Doorgift 50% in progress
  14. OP Alakazam DSLR production Deposit paid (Amanda Studio)
  15. DJ Book already
  16. Photobooth 70% in progress
  17. Candy Buffet30% in progress
  18. Hiasan Bilik50% in progress 
D.I.Y part
  1. Photobooth Props – 70% in progress
  2. Poster – Done
  3. Wedding Signboard – Done
  4. Guestbook – Done
  5. Big Name Sign – Done
  6. Paper Flower – Done
  7. Goodies Bag –

Then, yang kat bawah ni listing progress by Mr. S... Alhamdulillah almost done.. huhu..

  1. Kursus KahwinDone
  2. Borang Nikah (L)Done
  3. HIV test –  Done
  4. Kad Kahwin Done
  5. Baju NikahDone
  6. Gelang(P)Done
  7. Katering Resepsi Gotong-Royong
  8. Andaman & Pelamin Resepsi Done (DH Andaman)
  9. Khemah
  10. Doorgift – 
  11. OP Alakazam DSLR production Khacamata - Photography.studio.art
  12. DJ
  13. Kompang
  14. Guestbook Use the same as Niea Side
  15. Photobooth Same as above
  16. Candy Buffet (Optional) Same as above
  17. Hiasan Bilik30% in progress