Saturday, March 17, 2012

sedih

nape tah tetibe ari ni rasa sayu ja.. sedih.. kompius gak.. terlayan2 sampai nak wat keja ape pun tak bleh.. result sem lepas sgt2 mngejutkan.. tak sangka melebihi apa yang diharapkan.. Alhamdulillah amin..

Thursday, March 8, 2012

Kami dah !! Kamu ??

Hari ni balik2 klas trus housemate (Chekgu lisa + Cik Semah) ajak jalan2 ke JPO - Johor Premium Outlet kat kulai tu.. Ala yang tempat yang penuh ngan branded house... kalau ikut planning asal sepatutnya esok bru gi.. tetibe dak2 nih busan lak.. mo pegi awal.. i pun ikutkan ja la... wat sesapa yang tak tau JPO tuh kat na.. meh click kat sini dulu.. Johor Premium Outlet.. Pelbagai info disediakan ye..

Price barangan di situ standard la harga2 di shopping complex spt SOGO, Parkson dll... Tp kalau kena nasib bek seperti i td.. memang syiok la shopping.. diskaun 50% ada, 60% ada.. 70% pun ada.. ini la perempuan pantang nampak sale.. kan2.. tp memandangkan duit dlm poket tak mencukupi... i kna dok diam2, jalan2 cuci mata ja la.. duit takdak.. cian tak.. bebudak dorang tuh smpat la sambar kasut VINCCI dgn rega RM15... and beberapa T-Shirt PADINI..

Utk memudahkan sesapa yang mau pegi tu.. di sini i letakkan skali map dr Lebuh raya Utara Selatan ehh..

1. Sila keluar melalui Exit Senai (U)
2. Selepas membayar tol sila la ke kiri... mengikut laluan ke senai iyerr.. Rate tol...



3. Selepas itu, belok kiri menghala ke Indahpura. Dan jalan terus sehingga anda nampak bangunan Johor Premium Outlet di sebelah kiri.. Seterusnya ikut la signboard2 sehingga la ke tempat parking.. Wat masa ni parking dikenakan rm3 perentry ye incik2 suma.. Slamat bershopping...




My baby blue di dpn bangunan JPO..

Balik2 sampai umh call incik S, cita2 la pasal td.. bleh dengan sesuka atinya dia cakap.. "ala yang, awat tak beli kemeja PADINI tuh..Murah kot.." Pang kang baru tau..

2nd n3 for E-day

date da decide.. bila ?? bia la rahsia.. hehehe.. sampai mase muncul la n3 bkenaan.. insyaAllah moge sgala urusan dipermudahkan.. Amin..

so, mini plamin i decide amik Lela Touch creation..pada sesape yg nak tgk fb kak lela bleh la view kat sini.. price nyer sgt2 la reasonable.. yg penting sgt2 chantek hokeyy !!! mekap nya pun sgt3 lawa.. ^___^

lela kadir 

so for my E-day theme : for sure simple but nice.. macam mana ekk lebih kurang cam pic kat bawah la






tp for my E-day tuh.. I request kak lela wat kan blue n white theme.. n ofkos tambah bunge2 ros besar camnih



caner rupanya tunggggggu..!!!

for MUA.. tak decide nak amik sape lg.. lambat lgik pung.. hehe..

Monday, March 5, 2012

another day on 2012

start 1st class on dis year... nothing much to say.. looks like ok for now but unfortunately we've to divided into several class which is mean dat 8 of ma frenz have to go to sec 5.. which is it can be me or another person.. klu la me ade kuasa invisible akan ku ilangkan diri ini utk smentara.. takmo la pindah2 nih.. menyusahkan aja.. nanti nek sem 3 kna pindah asal balik.. tak ke satu kija lak.. awal2 dulu takmo wat siap2 5 section.. adoyaii !!!

Tunang oh Tunang..

sebut ja pasal tunang.. nak tunang... kawen... nak kawen.. mesti suma org gumbira yer dak..
n ofkos saya pun suka... so utk entry kali nih, mo cita pasal itu tunang jugak..

ade org ckp.. takyah la grand2, tunang ja pun.. tp ntah la.. skang nih kalo gi memana butik pngantin tanye pasal mekap bapa reganya.. sure jwb nya kitorg wat pakej.. rm600 +++ btul tak ? tu blum campur barangan hantaran lagi.. bulehh bengkok gini.. pastu mesti ada yg jwb ala... ok la price tuh mini plamin + MUA (wat yg taktau MUA = Make-Up Artist.. p/s me pung baru tau.. kcian tak ?).. + bju pngantin.. untuk org yg mampu mmg sgt2 hokeyy.. tp kalau yg masih bgelar plaja cam sy nih.. aishh..

last.. my mom suh book mini plamin + mekap ja.. bju wat sendri.. Ha !! wat sndri bukan tambah kos agi ka.. ye, sy tau tp my mom ckp klu amik pakej yg ada.. takde la kngan pe2.. sewa ja pun tak dpt pa2.. at least klu tempah sendri bju tuh.. bleh dpt kat kita.. btul kan3 !!!.. tp usah la pi wat bju yg tlebih vogue nya.. harus la malu utk memakai len kali.. ^___^

and for tunang nih.. my mom decide for hantaran juga.. anto ja suma.. nanti majlis besar tak yah nak brangkut2.. adoyaiii costing lagik.. tp pasal my mom nya pasal ikut ja la.. bak kate my dad ikut ja la.. kang dia takmo amik pedulik lagik masak..

so conclusion nya.. ikut ja la... for the next entry i'll talk about anggaran for d budget price.. InsyaAllah..