Friday, June 29, 2012

DiY - Part 1

so ari ni.. i wanna talk about my very2 ffffffffiiiirrstttt preparation for my e-day... ecewahh speaking london la plak.. hehe.. as i tell u b4 my e-day will be on 7 hb Julai 2012.. cam comel lak tarikh tuh.. suker2... utk d.i.y yang pertama i just create my own stuff utk photoshoot nanti.. photoshoot ker ? e-day photo actually.. ape dier.. sat na.. wat sabaq sat na...


apa yang anda perlukan... hanya la laptop (desktop pon bolehhh!!).. perisian adobe photoshop.. paint ape2 ja perisian yang boleh digunakan untuk meng'edit' gambar.. dan tentu2nya..kerta serta printer.. jgn lupe gunting ehh.. klu mo cantik lagi.. beli la kertas kadboard keras dan gam... supaya kertas tu tak la cepat hancur dan boleh digunakan di hari len..


jeng jeng jeng....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tara....










  

Monday, June 25, 2012

baju tunang

ye2 !!! baju tunang udah siap.. sangat comel dan menepati kehendak hati.. tima kasih kak lin pasal susah payah alter baju tunang ku yg buruk itu.. aishhh.. sib bek ada kak lin.. suke3.. =) tima kasih sgt2...

Thursday, June 21, 2012

kawan =(

die yang sakit pala nape aku dikaitkan.. even kawan bek caner pun tp klu kata2 tuh tak reti nak tapis... sangat la.. aku tegur pasal risau.. die sakit pala tp hasil yang aku dapat ?? sangat2 sedih..

Wednesday, June 20, 2012

wordless wednesday - angin kot..

aii.. ari ni sgt2 frust ape yg diharap benar2 mengecewakan.. dari last week tunggu baju tunang tak sampai2.. sib bek ari ni sampai.. tp sampai2 ya adoii.. sgt la besar.. gedabak.. terkilan sgt rase.. tau la aku tmph hat murah ja.. n aku nih sememangnye badan bsr.. ok fine saiz 44.. tp yang aku dapat nih da mcm saiz 48.. besar.. !! menggelebeh.. tak mcm saiz 44 biasa..elok lg baju yang aku beli ri tu.. even saiz 46 tp sedap gak pki.. ini.. 44.. hello.. aku tau la aku besar.. ko tailor.. pk la sket.. elok ke tak customer pakai.. mcm la ko tak tau.. da bdn customer ko besar lg mo buat besar gabak.. nyesal aku tempah.. ken tdg pun jenis terhape2.. angin toll !! sabtu nih nak kna gi kl mtk akak umh sewa dlu tolong ote.. sgt2 sedih.. =(

Saturday, June 16, 2012

Orang2 kampung...

2 hari lagi saya mo present projek sarjana.. huhu tak tau la.. 10 hari lagi saya mo exam suda... 21 ari lagi saya suda mo tunang !!! mudah-mudahan sumanya berjalan lancar.. amin..

p/s : otakku tima kasih ye.. i heart u..

Tuesday, June 12, 2012

Resepi - Ais Kerim

Tadi view fb.. sorang frenz tu share resepi ais kerim nih.. nampak mudah kan.. cam nak cuba ja.. menarik2.. 
 ~ Resepi Ais Krim ~
 1 tin susu segar
1 tin susu pekat
4 sdb ovalet
2 tin air suam

blend sume hingga kembang pastu masukkan perasa yg kita suka Kalau nak guna mixer pun boleh.. lagi senang kot..
 
kredit : FB Faridah Haron

Saturday, June 9, 2012

E-Day.. 1 step 4ward

Oh My God... tup.. tup.. tinggal sebulan ja lagi.. preparation for my part almost done... Alhamdulillah..


1. Baju tunang - bayar bis da.. tp bju tak dpt agi pasal kate tailor tuh die terkoyak ken tudung saye time iron.. huhu takpe2 janji siap ja
2. Mekap - baru bayar 1/4
3. Photographer
4. Beli Hantaran Mr S..

Part mak saya.. cian mak kena wat sorang2.. Tq mak.. Tq Ayah.. Tq kakak.. walau macam2 jd dalam tempoh ni.. =( Mak slalu pesan redha ngan apa yang da jadi.. Dugaan dari Allah.. Yes ! I admit.. =)


1. Katering ( Acik leli masak.. tp mak tak jumpa lg for double konfem.. 1st ritu tanye untuk raya ke2, she said ok.. but bcoz of d date change already so dont know yet how..)
2. Khemah.. oleh kerana umah saya kecik.. tpaksa la sewa khemah.. =(  (tak tau da konfem lom ngan Pak Cik khemah tu.. die nak RM200.. mahal na )
3. Gubahan hantaran.. tak tau da passing lom kat my cousin.. pasal mak mintak die tolong gubahkan..
4. Doorgift.. request by mak saye gak.. huhu.. mak, adik takde wit nih.. so sponsor 100% by mak.. =)

yang len2 tunggu balik la.. tak sabar nya nak balik...


tp sebelum balik ni.. saat genting kot kat sini.. next 2 week.. ari selasa.. viva tuk PS1.. minggu depannye lak stat exam suda... tp esimen dok tak siap lagi.. aiyakk !!


Oh !! tak lupe wish epi E-day for my lovely niece.. da besar da kamu.. tahniah.. moge bahgia hingga ke akhir hayat...


  da bersarung cincin suda..

 
kupkek sponsor by me & Cik Ma..=) utk tempahan kupkek kontek sini yer --> Rose

  wif die la yang bru tunang 27 hb 5 ritu..

Just engaged !!! Lisa Suri Heeny..

Monday, June 4, 2012

Tribute for Darkev-choColate

Chocolate oh cokelat !!!

For dis entry i would like to promote... Darkev-Chocolate @ DarkevChocolike!!! moh beli ramai2 !!!..

hehe.. sbenarnyer.. website nih my sis nyer bisnes.. da lebih kurang 4 tahun da dlm arena wat2 cokelat nih.. sedap ke ?? ofkos la sedap.. tak rugi tau.. nak2 lagi macam2 filling leh wat.. InsyaAllah setiap ape yang u'olls nak akan diusahakan.. bisnes kakak ku nih kat perlis.. but now ade la few agen serata malaysia (KL, Pahang, Penang and +++).. yang pasti merupakan produk hand made chocolate dan HALAL !!... bagi yang berminat bleh hubungi terus kat tuan punyer kedai yer.. Tuan Punya Kedai - DarkevChoco.. atau bleh kontek Hanani @ kak nani : 0134733900 / Wan Shaharuni@ Kak wan : 0164980688.. Sweeten Your Smile

wat penggemar2 kek / cupcakes pun bleh hubungi diorang.. insyaAllah takkan dihampakan dan menepati citarasa anda.. =) untuk yg nak bertunang / kahwin sangat2 dialu-alukan.. =)
p/s : komisen saya jgn lupe iyer !!!


Jom tengok gamba !!

PRALIN CHOCOLATE (FILLING / FLAVOURS)

 
 
CHOCOLATE BAR
GIFT BOX
 
LOLICHOCZ





Mad Monday.. Sudah jatuh tangga 2kali..

salam.. ni sambungan n3 (Trouble Thursday) ritu.. ari jumaat pagi tuh trus berdezzup nek keta.. tp yg tak syok nyer sampai sane bas tuh da gerak da la plak.. huhu.. dugaan.. manenye tak.. grk dr umh da kul 8.. bleh plak le ank sdare sy nih pi bank-in wit dulu.. huhu ala.. tlepas bas la pulak.. alih2 burn tiket bli baru.. tak syok nek kkkl klu nek trans da dpt belas kesian da.. huh..

saptu pg.. gi umh Mr. S ngan mak ayah.. cian dier.. terjengkot2 jln.. leba katenya.. muka kna 60 jahitan.. sakit.. =( menitik air mata aku tgk.. tp.. malunyer bleh lak mak aku citer kat family Mr S aku nangis2 ckp nak blik.. huhu malu2...

malam.. =( da jatuh tangga 2 kali.. di jln yg sama Mr S accident.. aku accident.. keta indon hentk blakang.. time tu kat lampu isyarat.. ngaku gak la aku brek agak lambat tp jauh lg dr keta depan.. alih2 ade mamat indon tlajak.. bang !! mak aku da mrh2.. sib bek pas tu die cool blik.. ayah gtau bkn salah aku... mamat indon takde lesen.. jahat !!!.. keta dpn plak keta cina.. sib bek takde rosak sgt.. calar ja.. keta mak aku la teruk.. bumper dpn & blakang kemek.. bonet dpn terangkat.. sib bek la org towing keta nih ade.. die tolong bwk sane-sini tuk setel suma menda.. tepon Mr S gtau die.. da die wisau.. tp tkilan gak la die tak gtau family die.. sorg pun tak dtg jgk sampai sok.. aku mes gtau luah rasa.. da die pun emo.. rase bsalah.. cian lak bkn salah die pun.. =(

pg ahad tuh.. nak tak nak mak kna bwk balik keta sendri lepas anta aku kat bus stand.. memang air mata dok kua takmo henti2 nih.. sedih sgt2.. tak pasal2 jd gitu.. Banyak Allah bg petunjuk da.. dr ari khamis lg..

1. takdan bli tiket bas ari khamis kul 4.30 sbb lewat sket ja..
2. bas kul 5.30 tuka 8.30 am (jumaat)
3. bas 8.30 am tak dan nek..
4. ari sabtu tlupa mo bli buah tgn tuk family Mr S
5. ayah suh singgah bli brg tp aku tamo alasan kedai tu 24jam
6. kat simpang dpn PUO mak suh ikut kiri which is Ipoh Jaya.. tp aku decide pi ikut jalan besar (jalan yg Mr S accident)...

Tengah hari ahad tu kol mak.. masa tu aku ade kat KL da.. Alhamdulillah, mak ayah sampai umh da.. ptg tuh mak kol blik.. nak au aku kat na.. mak cite Mr S kol mak mintak maaf sbb tak dpt dtg jenguk ngan tolong.. cian lak dgr die kate gitu..

To Mr S... insyaAllah sy akan setia kat awak dan sayang awak slalu.. tima kasih sayang..!!


Muke Mr S da berbalut..