Sunday, December 9, 2012

KelasMate Kawen ~ Part I

02.12.12 ari tu kami sekelasmate pegi kenduri kawen !!! kenduri bertempat di Muar.. Yang pegi ada la lebih kurang 20 orang.. nek 3 keta n 1 van.. happy2.. Ni la first time kitorang jalan2 konvoi dak kelas nih.. Yang kawen ni our kelasmate gak..

For Deja & suami.. Selamat pengantin baru..
Moge bahgia hingga ke akhir hayat....
Cepat2 dapat baby ehh.. ^_^

Kedua Mempelai Khadijah & Hamidon

Ini la yang dikatakan Tol
Adat Orang Johor ~ Suap Pulut
Kami ^_^
Si Cilik beraksi Zapin


 
 
Aksi2 kami di sekitar majlis
Hajar & Suami & Muhammad
 

Nak balik da...
Jap2 tak abih lagi ye... Tunggu Part II ehh..

Friday, December 7, 2012

Time Flies so Fast



OMD...!!! its 5 months already.. time flies so fast.. hurmm.. Eventough MR. S is not with me... chewah (bukan memang selalu takdak ka ?) but niea tau dia selalu mengharapkan niea wat yang tbaik dlm idop ni.. tambah2 agi bulan ni niea nak present master project.. opkos la kena kuat.. n awal bulan depan da nak exam da.. takut !!! tennnsssennn... TAK SABAR da.. da nak abih study da.. within 2 month insyaAllah akan bergelar penganggur semula..

aishh.. my MR. S always ask me to do practical in IPOH.. oh ya !! after exam i'll begin my practical for 1 month starting from 21st Jan until 15th Feb.. InsyaAllah..But not so sure where.. Luckily if i get Politeknik Ungku Omar same as before.. Sorry if my English is not excellent at all.. just like rojak2.. hahahha.. but practice makes perfect right.. =) The reason why MR. S ask me.. just because he want to spent all the time together when he going back to kampung.. FYI, in that time MR. S still undergoing training.. So do well my dear MR. S.. Love to see you again.. Caner la rupa dia nanti.. hikhikhik (senyum sorang-sorang da)

Tuesday, December 4, 2012

Crying Again

Da tiga hari aku dok menangis.. sedih sgt2.. tiap kali dgr suara dia nangis.. asal dgr sore ja nangis.. kejap ja masa berlalu.. bln lepas dia dapat panggilan training bomba.. ari ni stat.. utk 2bln pertama.. cam badan uniform hat len.. syarat pertama no communication..!!! tak kisah la surat ka.. mesej ka... tepon ka..

slama nih dia kol aku asyik merungut ja.. ngantuklah.. banyak kija la.. alih2 bila nak tinggal 3 hari bru nak teringat2.. tadi pun sib bek dia kol gak time da nak masuk da.. takde la rasa terkilan sgt... =)

Sometimes.. aku rasa sedih sgt aku tak dak nak mesej dia slalu.. kol dia slalu.. aku ingat aku bleh hidup tanpa dia.. tp tak sampai sehari aku da nangis sedu2.. yes admit it.. aku syg sgt2 kat dia.. aku rindu sgt2.. air mata dok mengalir lagi bila ingat kat dia... aku tau.. dia bukan gi mana pun.. kat terengganu tu ja.. tp mengenangkan 2 month without any communication.. agak sadis di situ.. nak2 lagi time nak exam nih.. dengan Projek Akhir lagi.. Selalu kalau aku ade masalah dia la org pertama aku cari.. Merajuk ngan org len ka.. marah ka... suka semua tuju kat dia.. Habis 2 bln nih aku nak ngadu kat sapa !!! aku tak nak wisaukan mak.. tak nak wisaukan ayah..

Ya aku tau.. Memang la dak2 ni kata dia pegi kejap ja.. kejap tak kejap sangat la.. for me, 2 bln kot.. da takdak da aku dengar suara dia.. pujukan dia..  marah2 dia..



Awak.. 
saya rindu awak da... !!! rindu sgt2.. saya tau awak kuat.. awak mampu hadapi suma cabaran.. untuk masa depan kita gak kan.. yang penting, awak jaga diri bek2 ehh...  pedulikan apa orang len nak kata.. awak kata nak jadi best skuad kan.. buktikan ehh.. 

Awak.. 
saya tau macam-macam awak pikir.. saya tau awak anak yang bertanggung jawab.. saya tau awak berat ati nak tinggalkan family awak tadi.. insyaAllah family awak selamat.. Amin.. Moge Allah melindungi perjalanan mereka..

Awak.. 
jangan sedih2 lagi ehh.. saya tau awak wisau sgt2 saya sorg2 kat johor nih.. saya pun wisau keadaan awak kat sana.. Wisau sgt2.. tapi.. awak pun tau kan saya kuat... =) saya kat power rangers versi pompuan.. hehe.. 

Awak..
saya mintak awak percaya saya ja.. dan saya harap laluan hidup awak diberkatiNya selalu.. InsyaAllah saya akan buat yang terbaik ehh.. belajar rajin2.. utk keluarga saya dan awak juga..

Luv u Awak.. Mr S

Saturday, December 1, 2012

What's Going On !! ~ part II

Okeihh.. continue dari What's Going On !! part I lak..kalau majlis nikah ari tu pada 10.11.12, maka 24.11.2012 adalah tarik yg dipilih untuk ari kejadiannya.. Untuk tidak menghampakan mempelai.. hehehe bajet macam diperlukan.. Niea jangan nak dok nak perasan sgt hokeihh..

Wedding ieja ni spesel sket.. Kenapa..? Pasalnya.. untuk majlis sblah perempuan dan lelaki berlangsung pada hari kejadian yang sama.. tapi bezanya majlis belah perempuan which is Eija n malam lak belah lelaki.. Kenapa ?? Ntah nanti tanya sendirik ehh.. hahahah..

So meh tgk gambo lagik..

Sebelah gugurl
ish.. pengantin mana mari ??
Dua mempelai...

 Ni la mak ayah saya.. Nampak kuruih lak time nih.. ^_^

 Wif Cousin..

Malam.. Sebelah boboy..




Oleh kerana masa ari kejadiannya.. niea tak bawak balik camera..
huhu sedih.. jadi gamba agak terhad..
cam belah lelaki nih ade gamba pelamin ja.. ni pun curik dari kakak pengantin..



What's Going On !! ~ part I

Amboi tajuk tak bleh blah... ^_^.. actually niea nak story mory skett.... Ujung-ujung tahun banyak beno lamaran nasik minyak sampai kat FB.. dari Utara la.. selatan la.. tak ketinggalan anak sepupu saya nikah sudah... tarikh pilihan opkos la.. 10.11.12.. huhu niea ja tak kawen2 lagik.. hikhikhik..

so tanpa buang masa.. meh2 tgk gamba kami beramai-ramaian.. 
Untuk my lovely niece.. ieja.. 
Selamat Pengantin Baru... Moge bahagia hingga ke akhir hayat..
Jangan Nakal2 lagi.. Jadi la isteri yang solehah..
Lekas-lekas dapatkan mak ida cucu ehh.. bercucu tuh.. ^_^

 



Gambar sanding ehhh.. tunggu !!! Nak citer jugak-jugak.. 
Kebetulan lak ari tu bday kakaknyer..  Ala yang kat bawah ni..


Ape ! Nak ngorat.. tak buleh da.. die ni single but not available.. okek !! Udah betunang bln 5 ari tuh.. Gamba tunang ? jap iyerrr kna godek2 jap..

 
Ni la tunang die...  


♥ Birthday GA by Sharina ♥

Yeay.. GA lagi.. 

Mudah-mudahan GA kali ni berpihak dapa niea.. Doa2kan ekk.. TQ

Apa yang awak suma kena buat ??


Buat Entry ♥ Birthday GA by Sharina ♥  
Copy banner dan linkkannya ke entry ini Wajib!!


Masukkan ayat bawah ni   DONE
♥ Birthday GA by Sharina sponsored by 
thanks a lot :)

Tag 2 atau lebih blogger :) tak ada paksaan pun  DONE

Letakkan url penyertaan korang di tempat komen.. DONE

GA berakhir pada 13 Disember 2012.. Jangan tunggu lama2

"Mini Gempak Giveaway by Mibz,Amercorner,EzzatieBrahim"

Ye.. saya gila GA ari nih.. hehe so GA kedua ari nih :  CHIPSTORE




Syarat-2 penyertaan Mini Gempak Giveaway

(Hanya terbuka kepada warganegara malaysia. Duduk di malaysia. )
1.Follow blog CHIPSTORE and EZZATIEBRAHIM DONE
2. Buat entry bertajuk "Mini Gempak Giveaway by Mibz,Amercorner,EzzatieBrahim" DONE
i.Letak banner giveaway ke dlm entry dan linkkan ke sini. DONE
ii.Tag 3 orang rakan blogger. Makesure dorang tahu. DONE
a. WAWA 
b. SOLIHIN 
c. AZATI
3. Wajib follow dan like semua sponsor.Akan disemak. (2 orang) DONE
4.Tinggalkan link entry ke ruangan komen. (selain link entry tidak dilayan) DONE
5. Sebarang perubahan sila lihat di bawah post.(update).
6. Lastly terjah link ini. (Superstar,Taloyrs,LBS,brainstorm, to canada, after spm?) jujur yer DONE

"Bloggership Giveaway by Fatini Irdina"

GA lagi dan lagi.. kali ni niea follow GA fatin irdina..

Apa syarat2 nya ??? check it out...

SYARAT PENYERTAAN:
1. Follow blog Fatini dan like fanpage Fatini. DONE

2. Ikut semua syarat yang dikehendaki oleh para sponsor. Terjah sini untuk ke senarai sponsor. DONE
3. Terjah sini. DONE
4. Buat satu entry yang bertajuk "Bloggership Giveaway by Fatini Irdina"
5. Letakkan banner di atas ke dalam entry anda dan linkkan ke entry ini.
 
 
 6. Lepas siap buat semua syarat, letakkan link entry penyertaan anda di kotak komen di bawah. DONE

New LooK !!

Dari semalam sampai la pagi nih, niea berusaha keras untuk sesi mencantikkan blog.. =) Bicara Addien sebelum ni pakai dua column ja.. kali ni da bertiga column.. Almaklumlah niea kan gila belog.. asal belog yg cantik-cantik + banyak info (tambah2 pasal b2b)ja.. suma nak letak kat belog list.. alih2 jd panjang berjela la list itu.. ni pun da tukar 3 column pun masih panjang berjela belog list saya.. hehe

Tapi yang pasti.. saya sangat suka belog saya sekarang nih.. tambah2 header pun da baru.. wat sendri tau.. template ja amik kat blog designs by dani.. jangan tak tau blog design by dani nih macam2 ada.. apa yang ada..??

1) Free background
2) Free template
3) Design Secret
4) Free Header
5) Tutorial

so apa tunggu lagi meh la grab cepat2...

rupa baru belog saya...


Amacam !!! tampak anggun segak bergaya tak ???