Saturday, November 16, 2013

Giveaway : Zahra Veil Contest

Assalamualaikum...





Ada ke yang nak jawab takmau.. kalau niea laju-laju kata mau.. almaklumlah pengantin bajet chumell macam niea.. tingin beno rasa nak pakai veil yang cantik and elegan... Yang penting bersesuaian ngan imej muslimah..







Dara manis berkurung biru,
Mentua pandang sejuk di hati,
Pemakai Zahra Veil umpama ratu,
Anggun terserlah, manis berseri.

Uda menjeling tertawan rasa,
Berdebar di hati nanti kan masa,
Lafaz diakad satukan jiwa,
Moga bahgia hingga ke syurga
Menggunakan tema Veils For Your Love Occasion membuatkan Zahra Veil kian diminati dan diintai-intai oleh mereka yang bergelar raja sehari. Zahra veil mulai bertapak semenjak 2 tahun lepas. Dimiliki oleh ex bride to be, Cik Lijah yang bermula dengan minat kemudian diusahakan secara kecil-kecilan kini bergiat aktif menjalankan perniagaan secara online tempahan veil. Sehingga kini Zahra veil telah menghasilkan lebih 250 helai "custom made signatured veil" yang menepati tema, berkualiti malah memaku setiap pandangan yang melihat.

Yang paling dasyat !! Zahra veil da buat contest untuk pelanggan-pelanggan lama mahupun baru.. dan paling besh untuk bride to be kedekut-nak-cantik-dan-malas cam niea ni.. hehe.. Main prize da tulih kat situ : Customized veil set worth RM250.. Ada pulak kang yang tanya Veil Set tu ada apa ehh.. Maksudnya ada shawl chantekkk + Veil yang ++++ chantekk... =) saya suka !! saya suka !!

http://zahraveils.blogspot.com/2013/10/veil-contest-2013.html
bleh klik picture untuk menyertai giveaway
Contoh-contoh veil dari Zahra veil

Cantikkan... Kan2... Niea tak tipu kan2.. Teruja tak ? Teruja kan2..
Ok cara nak masuk contest ni mudah ja.. Hanya ikut step yang niea kopipes dari blog Zahra veil

  1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia (ye saya anak malaysia) yang memiliki akaun blogger atau facebook. Bakal pengantin yang akan melangsungkan perkahwinan di antara 15 disember 2013 sehingga 1 april 2014. DONE (niea kahwin bln dua)
  2. Like fanpage fb zahra veil: https://www.facebook.com/ZahraVeil DONE 
  3. Follow kami di zahraveils.blogspot.com DONE 
  4. Bagi yang memilih utk menyertai melalui blog, ceritakan pernikahan idaman anda mengikut kreativiti anda sendiri. Tag sekurang-kurangnya 3 orang rakan blogger anda. Kemudian, tinggalkan link entri blog anda di ruangan komen blog kami. DONE
Pernikahan Idaman

Ish.. Nak cerita yang payah ni.. Niea idokla pandai sangat nak cerita story mori nih.. Dengan lafaz bismillah, niea cuba ye.. Amaran !!! entry akan menjadi semakin panjang.. Harap kengkawan terus excited nak baca k.. THANKS 
Setiap orang yang bakal mendirikan rumah tangga mesti ada pernikahan idaman memasing kan.. Niea pun camtu.. Niea takmo letak angan-angan yang tinggi sebab niea tau niea tak mampu nak buat suma tu.. Niea memang gemar wedding ala-ala Traditional Malaysian fairy tale which is niea as a princess in that day.. and opkos Mr S looks like the charming Hang Tuah..Tak reti mo ulih panjang-panjang kite nengok gamba jer yer.. hehe

Pelamin Nikah :  
Niea memang adore habiss dengan design pelamin gini... Cantikk sangat2 kan.. Hasil kopipes dari incik google.. Hak milik UWS ngan Butik Andaman D'lieo
Niea suke kalau pelamin berwarna putih ni.. nampak suci bersih ja.. plus kalau penuh dengan bunga-bunga orked atau roses ka.. lily ka.. lg syiokk !! tp oleh kerana Mak Niea nak something yellowish and gold.. so design tuk pelamin tentulah bukan putih.. huhu.. eh yang kawen Niea ka mak nih.. hehe pilihan mak adalah yang terbaik !!! Setuju tak ?


Busana : Frankly niea tadak la spesifik design yang niea gemar.. but apa yang niea idamkan untuk majlis nikah nanti, busananya mestilah menutup aurat.. serta menutup segala lebih-lebihan lemak yang ada.. hehe..


Niea tak ingat sumber gamba dari mana tp hasil search using incik Google.. Baik kan dia kan.. Untuk busana nikah Niea penah decide mau mcm bju coklat itu tp telah ditentang oleh mem besar yang prefer baju putih itu.. So hasil mesyuarah goes to baju putih.. Kurung modern sajork.. Ehh2 nak gtau nih baju kite siap da.. hehe


Simple kan.. Perasan tak baju melayu Mr S ada jalur-jalur kat dada die.. Tu kite kenan kat design baju suami Irma Hasmie tu.. Cenggini lebih kurang la...

Teringin juga kalau dayang-dayang atau friends memakai baju yg warnanya sama... Tapi oleh kerana time tunang ari tu niea da bawak suma barang.. jadi time nikah kami hanya melenggang kangkung ja la.. =) bawak diri ja kata orang..haipp mas kahwin mesti la bawak.. =)

Last but not least, Niea tingin nak ada Katering makanan yang sedap, Mekap yang menampakkan seri wajah, Veil yang sangat-sangat bombastik dan halus buatannya...  

eh2 cam kenal ja picture ni.. Kopipes dari Zahra Veil la.. =)
Khemah yang selamat dan bersih, Doorgift yang mengujakan, Photobooth yang buat kengkawan excited nak tangkap gambo, Candy Buffet yang menyediakan segala macam pemanis mulut, dan macam-macam lagi...

Alhamdulillah, untuk vendor
  • Katering : mak Niea da dapatkan katering yang InsyaAllah sedap.. Speaking the truth Vendor ni jiran Niea before.. and feedback from who hired them before make me never think twice...
  • Pelamin : as Niea mention dalam entry-entry yang lepas, memang niea nak sangat2 vendor tu even mahal sket dan opkos melebihi bajet.. Tapi saya puas saya dapat.. Alhamdulillah
  • Mekap : MUA merangkap owner vendor Pelamin cantik tu.. Nak tau tak niea betul-betul ternanti-nanti kakak MUA ni conteng muka niea.. Sebab.. she really did a good job when it comes to make-up, simple but really2 nice..
  • Busana : Niea tak pakai designer, cukup la sekadar tukang jahit kat kampung niea ja.. Vut untuk Veil Niea really hope dapat menang contest nih.. Sebab Niea memang adore hasil keja Cik Lijah.. Amin mudah-mudahan... Nak buat sendirik kang jd the worst bride ever kang... Namo-namo..
  • Doorgift : ade beberapa pilihan.. sebab mak Niea prepare by categories.. which is ade untuk Mr. S family, kawan2 marhaban mak, kawan-kawan Niea and tetamu yang hadir... Bukan niat untuk membeza-bezakan but it such to appreciate some of family and friends yang sanggup datang jauh2 demi kita...yang penting masih di bawah bajet... 
  • Tapi untuk Photobooth ngan Candy Buffet masih difikir-fikirkan lagi.. Yer la bajet Niea pun ciput... Dua-dua ni Niea plan nak cuba DIY.. InsyaAllah..

Niea rasa cukup-cukup la niea cita pasal pernikahan idaman niea.. Apa yang penting moga pernikahan itu nanti beroleh barakah dan diredhai Allah yang Maha Esa.. Tentunya restu ayahanda dan bonda kedua belah pihak akan mengiringi hidup kami sepanjang hayat hingga ke Syurga... Doa yang tak putus-putus dari rakan dan taulan.. sedara mara amatlah besar ertinya buat kami...

Kawan-kawan mari doa sama-sama...

sumber : Sedara incik Google : Google Image

Juga buat Mr S.. Moga kasih sayang dia buat Niea kan kekal wat selamanya selagi hayat dikandung badan.. Moga dia menjadi insan yang akan memimpin serta membimbing dan tentunya menjadi Imam dalam hidup Niea.. Ameen.. =)
Hawa dicipta dari tulang rusuk Adam, bukan dari kepalanya untuk dijadikan atasannya, bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya, melainkan dari sisinya untuk dijadikan teman hidupnya. Dekat pada lengannya untuk dilindunginya dan dekat dihati untuk dicintainya.

Tag : 
Ina 

1 comment:

  1. tq niea sebab tag ina.. awesome... second GA la kalau ina join untuk dapatkan hadiah wedding.. heheh :)

    ReplyDelete