Monday, August 26, 2013

Merdeka Raya !!

Second entry for today... Rajin plak yer ko niea... Muuaahahhahah tapi takmo cita pasal utang entry tu lagik.. Sabar ya ngah carik mood yang tengah run run away..

Entry kali nih niea nak story mory sket pasal merdeka raya yang akan berlangsung di Sekool Niea pada Jumaat ni bersamaan 30hb Ogos.. iaitu sehari sebelum ari Merdeka.. Kenapa Merdeka Raya ??? Sebab skool kami tak celebrate ari raya lagik.. Suka ati kita org la nak sambut bila... hahaha... So memandangkan syawal pun tak abih lagik jadi kami langsung 2 celebration in a day !! Senang tak yah pikir bebanyak...

Walaupun anak2 murid ku terlebih aktif dok mintak nak wat sambutan raya lebih awal dr last week lagik mintak.. mau ja ku hayun kayu golf bagi deme paham...  Idokk niea idokk la seganas itu.... Itu hanya perasaan di dalam hati.. hehe... Untuk persembahan tahun 3 dikehendaki wat dua persembahan tak kisah la dalam bentuk apa pun.. So kami cikgu2 tahun 3 decide pilih nyanyian untuk Raya... which is budak2 ni akan nyanyi lagu seloka hari raya yang telah diubah suai mengikut tahap mereka.. Ala yg ade perkataan abg tu niea tuka jadi saya.. And little sketsa and nyanyian for Merdeka.. Ustaz yang handle pilih lagu Tanggal 31 Ogos...

Kesepakatan antara budak2 nie.. amat-amat la mencabar jiwa dan raga... sampai ada tika tu Niea nak ja tak mo turun time praktis.. Pasal nya bila kita kuarkan arahan untuk apa pun, dak2 ni takmo dengar... Sangat susah nak bagi 5 minit kat cikgu2 diorang ni untuk dapatkan kerjasama diorang.. Yes I'm admit that budak2 tu just 9 years old.. But dari seusia tu la niea nak didik diorg bagi take attention everything happened around them... takkan everytime nak kena marah2... cubit2 manja.. pukul2 ringan... tak suka tau.. !!! I hate it !!

But luckily... Diorg sangat2 memahami... bila diorg tgk cikgu2 diorg da macam hulk nak bertuka kaler... dan2 diorg cuba utk tarik perhatian cikgu2 ni... Terus cikgu2 ni tak jadi marah bila mana muka kesian ditayang2.. Paling besh bila ada anak murid kita hulurkan and tau nak mintak maaf... Really appreciate that... Sangat bagus dak2 yang ada kesedaran itu.. Rasa cam terjatuh jantung terus walau tika tu da meletop2 dalam ati nih...

Harapan Niea agar everything berjalan lancar seperti yang telah dipraktiskan... dibincangkan... dan diharapkan.. Amin.. Moga dak2 ni beroleh satu kekuatan yang luar biasa ari itu.. Mudah-mudahan Allah permudahkan segala urusan mererka dan kami guru2 mereka..

Wat anak2 murid ku yang sangat2 cikgu sayangi... Gud Luck everyone !!! Wat yang terbaikk ok.. setiap satu kelaku kamu wat cikgu selalu jatuh cinta setiap hari...

No comments:

Post a Comment