Saturday, July 19, 2014

Trip tak jadi ~ Krabi & Hatyai

Salam..


Kalau ikutkan 12 June ari tu niea ngan Mr S da berlepas ke tanah seberang da.. ke Krabi.. kengkonon honeymoon.. tapi memandangkan time tu kawasan area Thailand bergolak.. siap isytihar darurat.. makanya trip tersebut terpaksa di'cancel'kan.. itupun atas nasihat kedua-dua mak ayah kami..

Kecewa ? harus lah.. trip tu niea da plan lama da.. setahun awal beli tiketnya.. itinerary suma da wat.. niea memang tak penah ikut mana2 trip selain dari trip universiti dulu.. tu pun nek bas.. jalan darat ja.. huhu.. kira2 hat ni la nak merasa nek belon.. =) tp tu la ada hikmah di sebalik suma terjadi...

Kebetulan time tu pun laptop niea masalah.. bila panas ja blank screen.. off sendrik.. anta kedai pun makan ratus2 nak repair.. sebab laptop niea da berusia lebih kurang 8 thn da.. last2 niea bincang ngan Mr S beli laptop baru guna saving yg tuk gi Krabi tu.. antara keperluan ngan kehendak.. niea pilih keperluan.. sebab kenapa niea terdesak sgt guna laptop ? niea kena wat kertas soalan tuk student niea.. jadinya nak tak nak niea kena gak cari alternatif len... nak lepak cyber cafe lelama.. idakla.. boleh pengsan nanti.. huhu..

Mr S pun da beri jaminan, insyaAllah 1 day dia akan capaikan jugak wishlist niea nak gi ke Krabi.. Kenapa Krabi ? Niea pun tak tau.. just I love to be there.. the scenery, the food, the Gajah experience.. =) many more.. lagipun trip ke sana murah la kalau nak banding trip ke tempat len.. hotel murah.. walk distance ke pantai.. abih2 sewa motor..
As Mr S said.. 1 day we will be there.. bila ? Hanya Allah ja tau..

Kat bawah ni Niea share itinerary yang telah dibuat itu.. =)

Jadual Perjalanan

Day 1 (12/6/2014) Khamis

1.15pm : Departing LCCT Terminal (KL) ( Air Asia Flight )
1.40pm : Arriving Krabi International Airport (Krabi Time) (MAS 2.40pm)
                 Krabi International Airport – Aonang : Shuttel bus (150 bath per person)
2.30pm : Check in hotel – Aonang Goodwill
3.00pm : Ecotours ½ day (Emerald Pool+ Elephant Trekking +Baby Elephant Shows)
8.00pm : Aktiviti : Free and Easy
                1) Cari Pakej
                    - Phi Phi Island Tour
                    - Aonang – Haadyai Shuttle van
                2) Massage / Spa
                3) Jalan-jalan Aonang
                    Mode: Motorbike rental (full day)

Day 2 (13/6/2014) Jumaat
 

8.00am : Breakfast
9.00am : Islands Tour (Full day including lunch)
                 Time: 9am to 4pm
                 Duration: 7 hours

4.00pm : Arriving Aonang
7.00pm : Krabi Night Market
9.00pm : Shopping @ Aonang Beach

Day 3 (14/6/2014) Sabtu


8.00am : Breakfast and check out hotel
9.00am : Krabi – Haadyai (6 jam )
6.00pm : Check in Hotel Aloha Haadyai
6.30pm : Klonghae Floating Market
8.00pm : Haadyai Town - Lee Gardens Plaza (shopping area)

Day 4 (15/6/2014) Ahad
8.00am : Breakfast
9.00am : Songkhla Tour (Full day)
                 (Ice Dome, Chang Puak Camp, Samila Beach)

4.00pm : Haadyai – KL (Keretapi Senandung Langkawi)



3 comments:

  1. insyallah.. ada rezeki tak ke mana :D

    ReplyDelete
  2. salam membalas kunjungan...
    itinerary dah menarik.. insyaallah ada la rezeki tu nanti

    ReplyDelete
  3. Ct Humairah : InsyaAllah.. =)
    Dzuhata : TQ.. amin, Mudah-mudahan

    ReplyDelete