Monday, June 24, 2013

Wedding In Progess

Will update soon!;)

Sebahagian checklist kahwin yang perlu ada bagi setiap bakal raja sehari :

  1. Kursus Kahwin – Belum gi lagik !!! Huarrgghhh
  2. HIV test – Lambat laginyer pun nak wat..
  3. Borang Nikah (L) – Sama di atas
  4. Borang Nikah (P) – Sama di atas
  5. Kad Kahwin – Udah survey.. Last2 amik ja kad sini + malas booking jauh2 n online
  6. Katering Nikah – Belum decide lagik
  7. Baju Nikah – Also same as above
  8. MUA Nikah – Also n also
  9. Homestay – *_*
  10. Cincin (L) – Tak decide mo beli ka idak.. mak kate tak yah
  11. Gelang(P)Hehe ni udah beli, telah harga emas ngah jatuh ni
  12. Katering Resepsi – Da tanya2
  13. MUA + Pelamin Resepsi – Udah survey2.. Not finalize yet
  14. Khemah
  15. Doorgift – In progress
  16. OP Alakazam DSLR production.. 
  17. OV – Optional
  18. Guestbook –Waiting for print n compile
  19. Photobooth – Maybe D.I.Y
  20. Candy Buffet –  Also Maybe D.I.Y

Well ni la sebahagian list yang niea da wat... B2B sekalian, nak maklum ni list perjalanan majlis ni adalah sangat2 penting bagi melancarkan persiapan majlis.. nanti takde la kelam kabut sangat... Kalau suma tengok pada list di atas tersebut ada satu ja niea da book.. hehe.. saya memang suka cari OP ngan pantasnya...Survey start dari setahun yang lalu tau... Almaklumlah for me memori "two become one" adalah sesuatu yang tak mungkin kan berulang dua kali.. InsyaAllah... Tapi len orang len caranya kan... ade yang suka booking pakej pelamin dulu, takpun survey MUA n +++...

Makan ?? opkos la sama penting ngan memori gak.. Tapi dalam majlis niea nanti, makan ngan khemah family yang uruskan... Sebab mak-mak ngan pak-pak lagi tau mana makan yang sedap.. yang MUGHHAHHH... kan2...  Actually tuk bahagian makan ni.. mak ayah niea memang da sepakat pilih jiran niea dulu.. tapi tak finalize lagi.. nampak ja macam tak finalize tapi dalam ati udah bulat mo pilih yang tu cuma dok bayar booking lagik.. just tanya2 ja.. Katering tu amik RM7 sekepala.. still lagi in budget and very affordable... Yang Pentingggg, MUGHHHAAHH ngan SSSSedddaapPP

MUA.. Actually niea ada suka satu butik pengantin tu.. ala vendor yang wat mini pelamin tunang niea ri tu... Tapi bila tanya rate pakej la ni alahai mahal benor n di luar kemampuan... Tapi kerja diorang sangat2 la tiptop.. Tengah belah2 bahagi ni.... huhu... n ade satu vendor ni harga nyer memang dalam bajet niea.. and ada la several frenz niea amik ngan dia... Tapi tu la baju n mekap so-so ja.. Pelamin okla... kompius mak tau... Tak tau nak wat pilihan... =(

To be continued.....

No comments:

Post a Comment