Wednesday, June 26, 2013

Prep ~ Baju Melayu Lelaki

Ok stat this month niea nak share few pitca pasal preparation melangkah alam baru itu... hehe..

First, niea stat ngan baju Melayu lelaki bleh dak ?? haha... pasal dalam banyak2 mende yang ni ja da finalize dulu... lalala... La ni kalau tengok ada macam-macam design da untuk baju melayu.. Tanya poket ja.. Kalau poket penuh bleh la amik ken yg jenis mahal sket asal nampak cantik bila disarungkan.. Tapi untuk pengantin bajet cam niea.. terpaksa la beli ken yang bila beli ken bride dapat free ken tuk groom hehe.. so ken yang dapat opkos la jenis satin biasa ja.. Gitu pun nak gak Mr S nampak ensem nanti.. so design baju melayu juga penting.. hehe

Pitca bawah ni menampilkan baju melayu design kepak2 di bahu..  Mostly butik pengantin la ni menampilkan design sebagini. Betul tak ? Cantik but for me cam tak bape kenan la.. Pasal main point pun nak after nikah nanti baju melayu ni Mr S bleh pakai lagik.. Tak segan sangat nak pakai...

sumber Mr Google
Yang macam ni pun ada.. Ala-ala pahlawan melayu.. Tapi niea takmo la macam ni.. Kang ada plak Mr. S berpeluh2 panas lak.. and prefer buat sendri dari sewa dari butik.. Ada kenangan baju nikah.. Tapi untuk baju sanding opkos la niea sewa ja.. tak mampu nak wat baju tuk tiga2 event.. Bajet ciput ja.. hehe

sumber Mr Google
Yang macam ni ok gak.. nampak  elok ja di badan... kan2.. nampak kemas sangat2 tapi niea wisau nanti bila Mr S pakai nampak lagik kurus orang itu.. da la niea ni bam bam terlebih.. tak bleh2..

sumber Mr Google
So design yang meme menarik mata hati ini terus terpaku adalah seperti design di bawah-bawah ni.. Yang mana ada design jalur-jalur lipat sket kat depan area lehernya.. cam nampak smart kan.. Tanya Mr S pun suka... Tak ober gitu...

sumber G.I. Photoshoot
 Ni pun tantekknya !!! Nak gini gak..

sumber Mr Google
Suami Irma Hasmie pioneer design ni dulu... Ye ke ? Kalau salah abih la aku.. Tapi macam ni la design nyer.. Ensem laki aku.. eh eh.. Ensem Mr S nanti.. hahaha

sumber Mr Google
Now baju melayu yang evergreen... Pakai sampai bila-bila pun bleh.. =)

Sumber G.I. Photoshoot

No comments:

Post a Comment