Tuesday, April 9, 2013

Kaki Jejak Langkawi II



Hi kawan-kawan suma... Okla tanpa buang masa Niea continue dari Kaki Jejak Langkawi I.. 



Hari kedua

Ok ari ni kami pegi Island Hopping – Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah, dan Eagel Feeding.. Mintak maaf yer, untuk pakej yang ni.. niea lupa la berapa.. tapi rasenya dalam lebih kurang RM100 gitu… Pakej boleh di beli kat Jeti Kuala Perlis atau gi ja travel agen yang ramai-ramai kat Jeti Langkawi tu.. Kami beli kat Jeti Kuala Perlis kot.. Lupa da.. sori.. Kami naik bot melalui pantai yang dekat Porta Malai..



Persoalan – Pantai-pantai tu bleh mandi tak ?
Jawapan – ye, boleh adik-adik.. tapi kami tak mandi beria pun.. main-main air ja.. info gi island hopping ni tak payah bawak baju ganti tau..

So selesai aktiviti main-main air.. kami terus balik motel dan check out.. Sebelum ke jeti kami singgah lagi kat Pekan Kuah untuk sesi beli dan belah lagi.. Kali ni kami tuju terus ke kedai Haji Ismail Group.. Info lagi, kedai Haji Ismail Group ni sangat banyak tau.. So untuk sape-sape yang rajin gi la menjenguk satu-satu kedai untuk membandingkan harga.. Tapi niea tak buat pun.. hehe done shopping-shopping kami pon balik ke pangkal jalan… =)

Persoalan – Kena tax tak ?
Jawapan – Kami tak kena pasal tak membeli belah sesangat.. Untuk mengelakkan tax dudukla langkawi selama 3 hari 2 malam… Takpun beli beg len pandai-pandai la kome susun barang… Macam kami pegi 1 beg tarik dan 5 beg galas.. Balik tetiba jadi
4 beg tarik dan 5 beg galas.. tak ke melampau tu..

  
Persoalan – Kenapa tak pegi Makam Mahsuri ngan UnderWater World ? Tak best ka ?
Jawapan – Masa mencemburui.. hehe takla, atas perbincangan ramai kami decide nak have fun sebab kami ni suka bergambar-gambar.. Jadi kat situ da makan masa yang banyak..  Lagipun kami save bajet.. hahahah… Pendapat niea.. Buat yang tak pernah pegi boleh la singgah kedua-dua tempat ni..

Persoalan – Berapa banyak kos habis ?
Jawapan – Bergantung kepada berapa banyak aktiviti yang korang buat.. dan brapa banyak aktiviti beli dan belah berlaku.. hehehe

No comments:

Post a Comment